Ga terug
Print
Oosterse komkommer salade

Oosterse komkommer salade

Heerlijk bij Oosterse (pittige) gerechten

Gang Bijgerecht
Totale tijd 10 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediƫnten

  • 3 komkommers
  • 1 rode peper
  • 50 ml rijstazijn
  • 2 tl honing
  • 2 tl sesamzaadjes
  • klein scheutje sesamolie
  • mespuntje chilli flakes
  • zout

Werkwijze

  1. Was de komkommers en snijd ze in zeer dunne plakjes. Dit gaat heel handig met een mandoline, maar als je goede knife skills hebt gaat het met een goed scherp mes ook. 

  2. Snijd de peper overdwars doormidden en verwijder zaadlijsten en zaadjes. Snijd de peper ragfijn. Doe de komkommer, peper en sesamzaadjes in een slakom en hussel goed door elkaar. 

  3. Meng de rijstazijn met de honing, sesamolie, chilli flakes en wat zout en kluts het met een vork goed door elkaar. Giet dit over de komkommer en schep het met een slacouvert goed door elkaar. Serveer direct