Droog je zelf de ananas, trek hier dan een uur of vier/vijf voor uit. Je hebt er geen werk van, maar zo lang moet het in de oven.
Als je zelf de ananas droogt: neem vier schijven van ongeveer een halve centimeter en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Verwarm je oven op 80°C en schuif de plaat erin. Laat een uur of vier rustig drogen. Snijd de schijven vervolgens is stukjes.
Snijd de kip in blokjes (niet te klein). Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de kip hierin rondom goed aan. Voeg dan de hoisinsaus toe en wat sojasaus (een beetje gembersiroop erdoor is ook lekker). Laat dit rustig inkoken tot je een plakkerige saus hebt.
Kook intussen de sperziebonen en bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Maak een dressing: rasp de schil van de limoenen en pers ze uit. Doe dit in een afsluitbaar potje samen met de fijn gesneden rode peper, de geraspte gember, de suiker en de koriander. Sluit het potje af en schud het goed door elkaar. Je kunt dit uiteraard ook in een kommetje met een vorm klutsen.
Giet de mihoen af en schep de sperziebonen, de gedroogde stukjes ananas en de dressing erdoor. Verdeel dit over de borden en verdeel vervolgens de kip erover.