Ga terug
Print

Tagliatelle met groente en roquefort saus

Een ideale manier om je restjes op te maken: pasta, groente en een lekkere smeuïge saus. Het staat snel op tafel en ruimte je koelkast lekker op.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Pastagerecht
Voorbereiding 10 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 400 gram Pasta (ik had een restje zwarte en gewone tagliatelle)
  • 750 gram groenterestjes (ik had een stronkje broccoli, ui, knoflook en doperwten)
  • 4 kipdijfilets
  • 25 gram boter
  • 25 gram bloem
  • 250 ml melk
  • zout & peper
  • 100 gram roquefort of iets meer voor een sterkere smaak

Werkwijze

  1. Zet een grote pan met ruim water en zout op voor het blancheren van de broccoli en het koken van de pasta. Was de broccoli en blancheer de roosjes zo'n 2 minuten in het kokende water. Schep de broccoli eruit, doe in een vergiet en spoel af onder koud water om het kookproces te stoppen. Ik houd van knapperige broccoli, houd je van broccoli die wat gaarder is, laat het dan wat langer koken. 

  2. Snipper de ui en de knoflook. Verhit een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan of wok en fruit hierin. Snijd de kip in blokjes en voeg bij de ui. Bak dit lekker bruin. Kook intussen de pasta gaar.

  3. Voeg de broccoli toe aan het kipmengsel en bak even mee. Voeg op het laatst de doperwten toe en warm dit even goed mee.

De saus

  1. Smelt de boter in een pannetje en voeg dan de bloem toe. Roer dit goed en gaar de bloem een paar minuutjes op laag vuur. Voeg dan scheutje voor scheutje de melk toe en blijf met een garde steeds goed roeren en kloppen zodat je geen klontjes krijgt. Haal van het vuur als de saus dik genoeg is. Voeg de in stukjes gesneden roquefort toe en roer toe dit geheel is opgenomen in de saus. Proef en breng op smaak met peper en zout.

Afmaken

  1. Schep wat pasta op de borden. Schep de groente eroverheen een giet daaroverheen de saus. 

Notities

Voor een beetje extra crunch kun je heel goed wat walnoten of amandelen over het gerecht strooien.