Deze cashewkip is gegaard in de slow coocker, maar je kunt het ook prima in de oven bereiden.
Snijd de kip in blokjes van 2 à 3 cm en doe de kip in een ruime kom. Bestrooi gelijkmatig met de maïzena en de peper. Als je dit lastig vindt, kun je de kip ook in een ruime plastic zak doen, de maïzena en de peper toevoegen en schudden maar.
Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de kip hierin even goed aan. Doe de kip dan in de kom van slow coocker en voeg de overige ingrediënten (behalve de cashewnoten) toe. Roer even door en zet de slowcoocker aan op 'low' en laat het een uurtje of 4 garen. Als het te droog wordt, voeg dan wat extra vocht toe. Haal de schaal uit de slow cooker en schep de cashewnoten erdoor.
Kook de rijst gaar en snijd wat komkommer in plakjes. Schep de rijst op een bord, verdeeld e kip erover en geef er de plakjes komkommer bij.
Verwarm de oven voor op 160°C. Verhit de olie in een ovenbestendige pan (bijvoorbeeld een gietijzeren pan) en bak hierin de kip even goed aan. Voeg alle overige ingrediënten toe en roer goed door. Schuif de pan in de oven en laat het gerecht een uur garen met het deksel op de pan. Kijk dan even of het vocht goed is ingekookt. Is dat nog niet voldoende het geval, schuif de pan dan even terug in de oven. Anderhalf uur zou in ieder geval genoeg moeten zijn. Serveer het vervolgens zoals hierboven omschreven.