Cashew kip uit de slowcooker of uit de oven

recept cashew kip slow cooker
Cashew kip uit de slowcooker

De afgelopen weken had ik de nare taak om een slow cooker te testen. Wat een rotleven heb ik toch, maar ja .... iemand moet het doen mensen. Hier lees je mijn bevindingen over de slowcooker van het merk Crockpot. Ik heb onder andere dit Goddelijk recept voor de slow cooker bedacht. Als je geen slow cooker hebt dan kun je dit ook prima in de oven maken. Beide recepten staan hieronder beschreven. Mocht je een slowcooker willen aanschaffen, het model dat ik heb getest is breed verkrijgbaar, onder andere bij Coolblue voor €62,00.

Cashew kip uit de slowcooker: het recept

Goed nieuws, want je hebt bijzonder weinig werk van dit gerecht. De slowcooker (of de oven) doet al het werk. Het enige dat je wel even moet doen is de kip voorbakken zodat hij een lekker bruin 'jasje' krijgt. Hieronder heb ik verder voor de uitgeschreven hoe je te werk moet gaan. Enjoy!

recept cashew kip slow cooker

Cashew kip uit de slowcooker

Gang: Hoofdgerecht
Voorbereiding: 15 minutes
Kooktijd: 4 hours
Totale tijd: 4 hours 15 minutes
Porties: 4 personen
Auteur: Out mijn Keuken

Deze cashewkip is gegaard in de slow coocker, maar je kunt het ook prima in de oven bereiden.

Print

Ingrediënten

Werkwijze

  1. Snijd de kip in blokjes van 2 à 3 cm en doe de kip in een ruime kom. Bestrooi gelijkmatig met de maïzena en de peper. Als je dit lastig vindt, kun je de kip ook in een ruime plastic zak doen, de maïzena en de peper toevoegen en schudden maar. 

Bereiding in de slow coocker

  1. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de kip hierin even goed aan. Doe de kip dan in de kom van slow coocker en voeg de overige ingrediënten (behalve de cashewnoten) toe. Roer even door en zet de slowcoocker aan op 'low' en laat het een uurtje of 4 garen. Als het te droog wordt, voeg dan wat extra vocht toe. Haal de schaal uit de slow cooker en schep de cashewnoten erdoor. 

  2. Kook de rijst gaar en snijd wat komkommer in plakjes. Schep de rijst op een bord, verdeeld e kip erover en geef er de plakjes komkommer bij.

Bereiding in de oven

  1. Verwarm de oven voor op 160°C. Verhit de olie in een ovenbestendige pan (bijvoorbeeld een gietijzeren pan) en bak hierin de kip even goed aan. Voeg alle overige ingrediënten toe en roer goed door. Schuif de pan in de oven en laat het gerecht een uur garen met het deksel op de pan. Kijk dan even of het vocht goed is ingekookt. Is dat nog niet voldoende het geval, schuif de pan dan even terug in de oven. Anderhalf uur zou in ieder geval genoeg moeten zijn. Serveer het vervolgens zoals hierboven omschreven.

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
Dit artikel is op 27/5/2017 bijgewerkt
©outmijnkeuken.nl

Dit vind je vast ook leuk

19 comments

  1. ik wil morgen de cashew kip maken maar zie dat er veel suiker ingaat:-)
    zoete chilisaus, bruine suiker en ook nog ketchup.
    gaan mijn tanden niet aan elkaar plakken door alle suiker?

  2. Ik heb je kip cashew recept vandaag uitgeprobeerd in de slowcooker en het was heerlijk! Ga hem vaker maken! Ik hoop op het verschijnen van nog meer recepten van jou met de slowcooker.

  3. Wil graag dit recept maken, lijkt me heel lekker. Zie dat er 150 ml sojasaus in gaat, dit is een heel flesje. Lees er niets over maar wil toch even voor de zekerheid vragen of dit klopt?

  4. Ziet er lekker uit…maar zou ik de bruine suiker kunnen vervangen met iets anders?Aangezien mijn echtgenoot geen suiker mag eten

  5. Ik ga hem morgen proberen in mijn nieuwe slowcooker masr ik wil het met gewone kipfilet doen.
    Hoeveel gram heb ik dan nodig?in het recept stast 8 stuks mssr dat zijn dikenfilets en die zijn kleiner denk ik.
    Bedankt voor je antwoord!

  6. Wat was dit lekker zeg!

    Moet zeggen dat 150ml soja saus echt shocking veel leek maar dus toch
    en het was heeeeeerlijk!

    Manlief vond het ook

    gaan we zeker vaker maken

    1. Fijn dat je het lekker vond! Ik ben er ook behoorlijk gek op, juist door de soja saus. Klinkt inderdaad veel, maar daardoor krijg je wel die lekkere plakkerige saus.

  7. Mmmm het staat in de oven!Ruikt heerlijk Even een vraagje, het is voor ons een dubbelportie, dus wil ik het overige invriezen als dat kan. Moet ik het gewoon een beetje rustig opbakken als het ontdooid is of opwarmen in de magnetron of weer in de oven?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.