Recept | Ouderwetse Groentesoep zoals oma hem maakte

Ouderwetse groentesoep recept
Ouderwetse groentesoep zelf maken: comfort food uit oma's tijd

Soms heb ik gewoon zo'n dag dat ik verlang naar een goede kop soep. Hebben jullie dat ook wel eens? Meestal maak ik dan deze kippensoep, een favoriet hier in huis. Maar deze keer werd het ouderwetse groentesoep en omdat ik van goed gevulde soep houd zit hij tjokvol groente. Verder maakte ik er drie soorten soepstengels bij, super makkelijk te maken! De how-to vind je hier: *recept soepstengels*. 

ouderwetse groentesoep

Ouderwetse groentesoep zelf maken: het recept

Groentesoep zelf maken is helemaal niet moeilijk. Het vergt wat tijd, maar veel werk heb je er niet van. Voor deze soep heb ik eerst een bouillon getrokken van rundvlees. Om een echt lekkere bouillon te maken moet het wel een poosje opstaan, dus trek er even wat tijd voor uit. Minimaal een uur, maar liever wat langer. Ik heb er drie soorten bouillonblokjes door gedaan om het wat extra smaakt te geven. In het recept staat welke precies. Je kunt in de supermarkt voorgesneden soepgroente kopen, maar ik heb deze keer alle restjes die ik nog in de koelkast had (bleekselderij, groene courgette, gele courgette, rode paprika, peterselie, aubergine) fijn gesneden en in de soep gedaan. De pan zat dus supervol, maar dan heb je ook een echte maaltijdsoep! Als je nog wortels, een stukje bloemkool of wat broccoli heb liggen, kan dat er ook goed door.

Recept ouderwetse groentesoep

Hieronder heb ik stap voor stap uitgeschreven hoe je mijn ouderwetse groentesoep zelf kunt maken. Maar zoals met al mijn recepten: voel je vrij om eraan te veranderen wat je maar wilt. 

Ouderwetse groentesoep - comfort food uit oma's tijd


Gang Maaltijdsoep, Soep
Keuken Hollandse pot
Voorbereiding 20 minutes
Kooktijd 3 hours
Totale tijd 3 hours 20 minutes
Porties 1 grote pan
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 2 schenkels
  • 600 gram soepvlees
  • 800 gram soepgroente soort en hoeveelheid naar smaak
  • 1 blokje groentebouilloen
  • 1 blokje tuinkruidenbouillon
  • 1 blokje bospaddenstoelenbouillon
  • 2 handjes vermicelli

Werkwijze

  1. Vul een grote soeppan met zo'n 5 liter water. Doe de schenkels en het soepvlees erin, samen met de bouillonblokjes. Breng aan de kook en laat op zacht vuur minimaal een uur, maar liever 2 of 3 uur rustig trekken. Er ontstaat waarschijnlijk wat schuim bovenop je soep als het eenmaal kookt. Dit kun je wegscheppen, maar als je het rustig laat pruttelen verdwijnt het meeste vanzelf. 

  2. Snijd intussen alle groentes die je in je soep wilt gebruiken. Heb je voorgesneden groente gekocht, dan ben je snel klaar en kun je vast een wijntje nemen 😉

  3. Voeg een minuut of 10 voordat je gaat eten de groentes en twee handjes vermicelli (of meer als je dat lekker vindt) toe aan de bouillon. Roer even goed door en breng aan de kook. Laat dit nog zo'n 10 minuutjes rustig pruttelen en klaar is je ouderwetse groentesoep! 

Notities

#outmijnkeuken #omk

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl

Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.