Snel en makkelijk : Bonenschotel
Snel en gezond voor een drukke doordeweekse dag. Je kunt het binnen een half uur op tafel zetten en je hebt maar 1 pan nodig, dus weinig afwas. In deze schotel zit veel groente en als je liever een vegetarische versie maakt kun je het gehakt weglaten of vervangen door vegetarisch gehakt. Ik heb hieronder uitgeschreven hoe je deze schotel maakt, enjoy!
Bonenschotel met gehakt
Ingrediënten
- 1 ui gesnipperd
- 2 teentjes knoflook gesnipperd
- 1 klont boter om in te bakken
- 500 gram rundergehakt
- peper en zout
- 1 tl komijnpoeder
- 1 rode paprika in stukjes gesneden
- 1 courgette in stukjes gesneden
- 250 gram champignons in kwarten gesneden
- 400 gram tomatenstukjes
- 3 el tomatenpuree
- 800 gram kidneybonen uitgelekt
- 1 handvol verse peterselie
Werkwijze
Verwarm de boter in een braadpan en fruit de gesnipperde ui hierin. Voeg na twee minuten de knoflook toe. Draai het vuur wat lager om te voorkomen dat de knoflook verbrandt.
Draai dan het vuur weer wat hoger en voeg het gehakt, het komijnpoeder en wat zout en peper toe. Rul het gehakt tot het mooi bruin is. Voeg dan de gesneden groentes, de tomatenstukjes en de tomatenpuree toe en roer het er goed doorheen. Laat een minuut of 10 meebakken.
Voeg als laatste de bonen toe en laat het een minuut of 5 goed doorwarmen. Verdeel het over vier borden en verdeel er wat fijn gesneden peterselie over.
Notities
Ook lekker met een klodder crème fraîche!
Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl