Sperziebonen salade
Sperziebonen at ik tot voor kort eigenlijk alleen maar gekookt en warm. Rauw zijn ze inderdaad ook niet te eten, dus koken is sowieso een must. Ik ben ze in de loop van de jaren wel steeds korter gaan koken en ze zijn wat mij betreft perfect als ze net gaar en nog lekker knapperig zijn. Je kunt ze ook heel goed roerbakken (eerst even kort voorkoken) en ik gebruik ze daarom ook vaak in Oosterse recepten zoals in deze biefstuk met boontjes, deze gado gado of deze kip in sinaasappel/soja saus.
Sperziebonen salade: het recept
Vandaag heb ik sperziebonen verwerkt in een salade en die eet je dus koud. Ik vond het verrassend lekker en het is een mooi en gezond bijgerecht voor bij bijvoorbeeld de barbecue of een buffet. Ik heb er een biefstukje bij gebakken en wat aardappelen bij gekookt. Het recept vind je hieronder, met daaronder een knop om in één keer alle ingrediënten op je boodschappenlijstje te zetten.
Sperziebonen salade met balsamico dressing
Frisse salade met sperziebonen
Ingrediënten
- 600 gram sperziebonen
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 3 el balsamico azijn
- 4 el olijfolie
Werkwijze
Haal de boontjes af en als ze heel lang zijn snijd je ze doormidden. Doe ze in een pan en zet ze op met water en zout. Laat ze maximaal 10 minuten koken, giet af en laat helemaal afkoelen.
Snipper intussen de ui en de knoflook heel fijn en meng het met de balsamico en olijfolie.
Doe de afgekoelde boontjes in een kom en giet de dressing erover. Hussel goed door elkaar en laat nog even verder afkoelen in de koelkast. Hussel voor serveren nog een keertje goed door.
Notities
#outmijnkeuken
Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl
2 Opmerkingen
Heerlijk!
Ja! Die ga ik ook weer eens maken 🙂