Ga terug
Print
hoofdgerechten vegetarisch hutspot

Hutspot met gebakken kaas

Een snel en makkelijk gerecht dat ideaal is voor en door (iets grotere) kinderen.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollandse pot
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out Junior

Ingrediƫnten

  • flinke scheut zonnebloemolie
  • 1 kilo hutspotgroente
  • 300 gram jong belegen kaas (aan 1 stuk)
  • 25 gram bloem (ongeveer)
  • 2 eieren
  • 40 gram panko (ongeveer) of paneermeel
  • 800 gram aardappelpuree met boter (kant en klaar of zelfgemaakt)
  • 1 potje Amsterdamse uitjes
  • 3 el grove mosterd

Werkwijze

  1. Neem 3 diepe borden en doe in bord 1 de bloem, in het tweede bord de eieren (kluts ze los met een vork) en in het derde de panko of paneermeel. 

  2. Snijd het stuk kaas in 8 plakken. Haal de plakken eerst door de bloem, dan door de eieren en tenslotte door de panko of paneermeel. Leg ze apart tot ze gebakken gaan worden.

  3. Pak een wok of ruime hapjespan en verhit hierin een klein scheutje olijfolie. Bak de hutspot groente (bestrooid met een beetje zout) in ongeveer 10 minuten gaar. Roer er regelmatig even in. Bak intussen in een koekenpan de gepaneerde kaasplakken en een minuut of 4 (2 minuten per kant) krokant. Zet het vuur niet te hoog, want de panko kan dan verbranden. Maar zet het ook niet te laag, anders wordt het niet krokant.

  4. Warm de aardappelpuree op. Schep de groente door de aardappelpuree en warm het geheel even goed door. Schep de hutspot op borden en verdeel de Amsterdamse uitjes erover. Leg er per persoon twee plakken kaas op.