Als je geen regelmatige bakker bent en dus niet heel erg vertrouwd bent met de receptuur van verschillende soorten deeg, verhoudingen en het belang van precies wegen, heb je een naslagwerk nodig waar je op kunt bouwen. En dat is nu precies wat deze Bakbijbel is, een betrouwbaar naslagwerk met goede recepten die werken. Ik heb een aantal recepten uitgetest inmiddels waaronder de appeltaart, de appelcake en de citroen-maanzaadcake. Alle drie zijn bijzonder goed gelukt en zagen er precies zo uit als op de plaatjes. Met bakreceptuur uit andere boeken wil er wel eens een dramatisch verschil zitten tussen de foto in het boek en het eindresultaat uit je eigen oven. En het belangrijkste: alle drie waren heerlijk! Van de citroen-maanzaadcake heb ik helaas geen foto gemaakt, maar het recept is hier terug te vinden.
Dus als je op zoek bent naar een goed basis bakboek, dan is Rutgers Bakbijbel een absolute aanrader. Voor de gevorderde bakkers is het misschien leuk om aan Rutgers recepten een eigen twist te geven.
Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten, voor meer informatie hierover zie de disclaimer
De afbeelding van de cover van de Bakbijbel is embedded vanaf Bol.com
Overige foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©Outmijnkeuken.nl