Review: Bakbijbel, Rutger bakt van A tot Z – Rutger van den Broek

Kennen jullie Rutger van den Broek nog? Rutger deed mee aan het eerste seizoen van Heel Holland Bakt en won. Nu, drie jaar later, heeft hij al drie bakboektitels op zijn naam staan. ‘Rutger Bakt‘, ‘Rutger bakt Feestelijk‘ en de ‘Bakbijbel, Rutger bakt van A tot Z’. Deze laatste trok mijn aandacht. Bakken doe ik niet overdreven veel, niet omdat ik het niet leuk vindt, maar omdat het ook allemaal opgegeten moet worden… en dat blijft zo vervelend lang aan je heupen hangen. Rutger heeft sinds kort ook een blog die erg leuk is om te volgen.

Als je geen regelmatige bakker bent en dus niet heel erg vertrouwd bent met de receptuur van verschillende soorten deeg, verhoudingen en het belang van precies wegen, heb je een naslagwerk nodig waar je op kunt bouwen. En dat is nu precies wat deze Bakbijbel is, een betrouwbaar naslagwerk met goede recepten die werken. Ik heb een aantal recepten uitgetest inmiddels waaronder de appeltaart, de appelcake en de citroen-maanzaadcake. Alle drie zijn bijzonder goed gelukt en zagen er precies zo uit als op de plaatjes. Met bakreceptuur uit andere boeken wil er wel eens een dramatisch verschil zitten tussen de foto in het boek en het eindresultaat uit je eigen oven. En het belangrijkste: alle drie waren heerlijk! Van de citroen-maanzaadcake heb ik helaas geen foto gemaakt, maar het recept is hier terug te vinden.

Dus als je op zoek bent naar een goed basis bakboek, dan is Rutgers Bakbijbel een absolute aanrader. Voor de gevorderde bakkers is het misschien leuk om aan Rutgers recepten een eigen twist te geven.

Appeltaart
Appeltaart
Appelcake
Appelcake

 

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten, voor meer informatie hierover zie de disclaimer
De afbeelding van de cover van de Bakbijbel is embedded vanaf Bol.com
Overige foto’s en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©Outmijnkeuken.nl

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

3 comments

  1. Ziet er allemaal heel smakelijk uit. Maar ja, ook hier het euvel dat, als je het eet, het vaak lijkt alsof kleding krimpt!! Zelf ben ik ook niet zo’n bakker, maar ik vind het wel een feest om ernaar te kijken, de recepten te lezen en voornemens te maken. Kijk maar eens naar mijn collectie kookboeken! Daaruit zou ik allemaal……Maar goed, het erover lezen vind ik ook al geweldig. Zeker als er wordt gemeld, zoals jij doet, dat het resultaat prachtig is en lekker smaakt. Ik zoekt mijn soelaas wel bij de plaatselijke banketbakker, maar ja…………..zelf maken………..zie je, toch weer een voornemen gemaakt!!! 🙂

  2. Dat is natuurlijk een heel goed idee Esther! Assen heeft een prachtige bibliotheek en ja…………daar kan ik natuurlijk terecht voor deze bakbijbel 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge