Site pictogram Out mijn keuken

Drakenfruit

Drakenfruit

Kennen jullie drakenfruit al? Voorheen alleen verkrijgbaar bij speciaalzaken, maar ik zie ze steeds vaker gewoon bij de supermarkt liggen. Ze worden ook verkocht onder de naam dragonfruit, pitahaja of pitaja. Het is een prachtige cactusvrucht met een felroze schil dit heel mooi staat op een wit bord of schaal. Het vruchtvlees is wit met zwarte pitjes en steekt erg mooi af tegen het felle roze van de schil. De smaak is vrij neutraal en niet heel erg uitgesproken. Daarom denk ik dat veel mensen de vrucht lekker zullen vinden. De smaak en textuur doen in de verte denken aan kiwi, maar dan zonder het zure. Het heeft ook wel iets van meloen vind ik.

Drakenfruit is heerlijk om zo uit te lepelen (zoals je bijvoorbeeld ook bij kiwi doet), maar je kunt het vruchtvlees ook in een salade verwerken. De vrucht is niet zo lang houdbaar, dus koop en niet teveel tegelijk en eet ze lekker snel op. Ze mogen niet in de koelkast, want dan komen er zwarte vlekken op.

Ik zou zeggen neem er eens één mee en probeer het!

 

20160422_132314

Drakenfruit recepten

Wil je een gerecht bereiden met dragonfruit, denk dan eens aan deze dragonfruit bowl van Uit Pauline’s Keuken of deze smoothie met dragonfruit. Weet jij nog een leuk recept met drakenfruit? Laat het me dan vooral even weten!

 

Mobiele versie afsluiten