Site pictogram Out mijn keuken

Nasi zonder pakjes en zakjes

hoofdgerechten rijst Nasi

Nasi zonder pakjes en zakjes

Het enig waar ik nog wel eens een pakje voor gebruik, is nasi. Maar eigenlijk is dan natuurlijk helemaal niet nodig. Als je de kruiden (en dat zijn er eigenlijk maar twee) los koopt en zelf je eigen smaak volgt, wordt je nasi veel lekkerder, want je stemt het volledig af op je eigen smaak. De kruiden die je nodig hebt zijn los allemaal goed verkrijgbaar in de supermarkt, dus probeer het eens en maak zelf je eigen perfecte nasi.

Ingrediënten voor 4 personen:

Kook de rijst voor nasi altijd een paar uur voordat je het gaat maken. Afgekoelde gekookte rijst bakt namelijk veel mooier dan warme rijst. Het is het allermooist als het nog even in de koelkast kan afkoelen, maar dat is geen must. 

Snijd de kip in blokjes. Snipper de ui, snijd de wortel in kleine blokjes, snijd de Chinese kool in reepjes, maak de prei schoon (als je een prei in de lengte doorsnijd kun je hem heel makkelijk afspoelen onder de kraan) en snijd in halve ringen, schil de gember en rasp het of snijd het heel fijn, snijd de peper (zonder zaadjes en zaadlijsten) in ringetjes en snijd de knoflook fijn.

Verhit een scheut olie in een wok en bak de kip hierin bijna gaar. Voeg ui, Chinese kool, wortel, prei, gember en ketoembar en komijn toe en bak 5 minuutjes mee. 

Voeg dan de knoflook en de peper toe wok even mee. Breek de eieren in de pan en roer ze door de groentes. Als ze gestold zijn voeg je de koude rijst toe en bak je dit mee tot alles goed heet is. Voeg dan de ketjap toe en proef. Breng verder op smaak met de ketoembar en djinten en met peper en zout. Bak als laatste nog kort de taugé mee en je hebt een heerlijke pakjes vrije nasi!

Je kunt er wat zoetzuur bij doen, of zoals ik heb gedaan: wat gesneden komkommer die is aangemaakt met rijstazijn. 


Nasi met komkommersalade

Mobiele versie afsluiten