Site pictogram Out mijn keuken

Kip goujons met noedels

hoofdgerechten Kip goujons met noedels

Kip goujons met noedels

Kennen jullie dat? Je leest ergens een woord dat je nog niet kende en vervolgens kom je het overal tegen? Dat had ik met het woord goujons. In kookland betekent goujons: in reepjes gesneden. Ik had er nog nooit van gehoord totdat ik een recept tegenkwam van Jamie Oliver met chicken goujons en nu ben ik het de afgelopen week al zeker drie keer tegengekomen! Ik heb van het recept van Jamie Oliver mijn eigen interpretatie gemaakt.


Gesneden groentes

Gesneden groentes

Voor vier personen heb je nodig:

Zet een pan met ruim water en zout op voor de noedels en breng aan de kook. Was de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en zaadjes en snijd ze in blokjes. Was de peper en snijd hem doormidden, verwijder de zaadlijsten en zaadjes en snijd de peper fijn. Schil de gember en snijd hem fijn. Snijd de lente-ui in ringetjes en hak de koriander grof. Snijd de kip in goujons (reepjes van ongeveer 2 cm breed).

Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe wat olijfolie in een wokpan en bak de kip hierin bruin.




Kip goujons



Noedels

Doe dan de gember, vijfkruidenpoeder en de rode peper erbij en bak even mee. Voeg dan de overige groentes toe en wok een paar minuutjes. Voeg dan de sojasaus en honing erbij en roer even goed door.

Laat de noedels goed uitlekken en voeg ze bij de saus in de wok. Roer dan de koriander erdoor en doe er nog een kneepje citroensap door. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

Mobiele versie afsluiten