Site pictogram Out mijn keuken

Poulet en Croûte met kruiden-olijvenboter

hoofdgerechten kip en croûte

Kip en croûte

En croûte betekent ingepakt in deeg en gegaard in de oven. Je kunt een heleboel producten en croûte bereiden. Vele soorten vis zijn hiervoor geschikt (denk bijvoorbeeld aan zalm en croûte) en wat dacht je van Beef Wellington. Ook een soort en croûte. Vandaag heb ik een recept voor jullie met in deeg ingepakte kippedijen. Het was een experiment, maar het pakte verrassend goed uit.

Voor vier pakketjes het je nodig:


Kip voorbakken

Kip voorbakken



Kip verpakken

Verwarm de oven alvast voor op 200 °C. Bak de kippendijen in een klontje boter even rondom aan, zodat ze al wat garing hebben gekregen. Als je ergens mee op moet passen is het kip die niet gaar is, dus geen risico’s mee nemen. Doe dan de spinazie, olijven en bieslook in de keukenmachine en maal grof. Meng het in een kommetje met de boter en breng op smaak met versgemalen peper en eventueel wat zout. Als je een verse rol bladerdeeg gebruikt, moet je hem nog iets dunner uitrollen in de lengte, anders heb je niet genoeg. Vervolgens snijd je hem in de lengte doormidden en iedere helft in vier delen.

Als je diepvriesplakjes gebruikt moet je ze even laten ontdooien.  Leg 4 plakjes deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg op ieder plakje een voorgebakken kippendij. Bestrijk de kip royaal met de kruiden-olijvenboter. Klop vervolgens het ei los en bestrijk het deeg rondom de kip met wat ei. Bedek de kip dan met de andere helft van het bladerdeeg. Zorg dat de randen van het deeg aansluiten en druk ze goed aan. Kerf met een mes kleine gaatjes in de bovenkant van het deeg, zodat de lucht eruit kan. Bestrijk het deeg met de rest van het ei en sprenkel er nog wat fleur de sel of grof zeezout over. Bak de pakketjes in ca. 25 min. goudbruin en gaar in de oven.

Lekker met gekookte sperziebonen en gebakken aardappelen.




Poulet en croûte met sperziebonen en gebakken aardappelen

Mobiele versie afsluiten