Site pictogram Out mijn keuken

Culinaire cadeautips oktober 2016

Weet jij ook nooit wat je voor je verjaardag moet vragen? Ik vraag graag dingen waar ik wat aan heb en die ik voor mezelf niet zo heel snel zou kopen. Ieder jaar na mijn verjaardag neem ik me weer voor om een lijstje bij te houden gedurende het jaar waarop ik dingen schrijf die ik tegenkom en die ik graag zou willen hebben. Ieder jaar komt daar weer niets van terecht, maar nu verzamel ik gewoon alles online! Zo hebben jullie er misschien ook nog wat aan. 

Omdat het alweer oktober is, beginnen we met een herfstige cadeautip: zelf paddenstoelen kweken!

 

Collega foodblogger Anne-Marie van My Happy Kitchen schreef begin deze week dit artikel over de Fungi Box van Radbag. Ik ben al verschillende boxen tegengekomen waarmee je zelf paddenstoelen kunt kweken. Het lijkt me erg leuk om dat eens te doen, maar ik koop zoiets niet zo snel voor mezelf. Het is wel een leuk cadeau om te geven aan een foodie of om als foodie cadeau te krijgen. Misschien een leuk idee voor je verlanglijstje? Dit exemplaar is te bestellen bij Radbag en kost € 19,95 exclusief verzendkosten. Ze zijn ook vaak wel te vinden op braderieën en streekmarkten.

 

Ook verkrijgbaar bij Radbag is deze elektrische (oplaadbare) kurkentrekker. Deze gaat absoluut op mijn verlanglijstje. Ik heb namelijk niet veel kracht in mijn handen en het verwijderen van de kurk van een wijnfles moet ik dan ook vaak aan iemand anders overlaten. Hij ziet er strak uit en wordt geleverd met een docking station, waar je hem in kunt bewaren zodat hij altijd klaar is voor gebruik. Radbag belooft 'nooit meer problemen met gebroken kurken'. De elektrische kurkentrekker kost bij Radbag € 29,95 exclusief verzendkosten en lijkt ook ideaal voor mensen met reumatische klachten in hun handen. Een leuk cadeau voor een wijnliefhebber!

Goed nieuws: er is weer een nieuwe Van Boven! Deze keer komt alles uit de oven. Het is een prachtig geïllustreerde bundeling van recepten die eerder in de Volkskrant zijn verschenen. Wat dacht je van een pompoenrollade, geroosterde tomatentaart, pulled pork of warme citroenmousse. 'Nog meer uit de oven van Van Boven' is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com voor €12,95. Echt een toevoeging voor je kookboekenverzameling!

Deze prachtige foto van Yvette is gemaakt door Oof Verschuuren

Een tool in de keuken dat ik steeds vaker gebruik en niet alleen bij het bakken, is een siliconen spatel. De flexibiliteit is ideaal om goed in alle hoeken en gaten van je pan te komen en het is veilig bij gebruik in pannen met een anti aanbaklaag. In de masterclass van Marco Pierre White in Masterchef Australia raadde hij het gebruik van een siliconen spatel ook aan bij het maken van bijvoorbeeld deze risotto. Een siliconen spatel hoeft niet veel te kosten en is daarom een leuk klein cadeautje om aan iemand te geven die van koken houdt. Deze van Fonq kost € 4,95. En als je toch op de site van Fonq bent, kijk even rond want de Fonq kookweken actie duurt nog maar 2 dagen.

Als je liefhebber bent van koffie is een percolator eigenlijk een must have. Ik heb deze → van Bialetti. We hadden er altijd al één voor mee op vakantie, maar sinds ik op inductie kook kon ik die thuis niet meer gebruiken. Deze is geschikt voor inductie en zet heerlijke espresso. Ik gebruik hem niet dagelijks, want de nespresso machine spuugt nu eenmaal sneller lekkere koffie dan een percolator. Maar voor het bakje bij het weekendontbijt pak ik toch vaak deze uit de kast. Het gezellige gepruttel schreeuwt: 'weekend!' en de koffie is intens en krachtig. De inductie percolator van Bialetti is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com. Een vierkops apparaatje heb je vanaf ongeveer € 30,00. Een leuk cadeau voor een koffieliefhebber.

Nog een tip: bij Bol.com loopt nog tot en met 6 oktober de Bulktiendaagse. Bol geeft onder andere tot 40% korting op pannen. Dus als je nog wat nog hebt ... sla je slag!

That's it voor deze maand. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden. Als je goede ideeën en suggesties hebt hoor ik het uiteraard graag! Je mag hieronder reageren en je kunt me natuurlijk ook altijd mailen: esther@outmijnkeuken.nl

Deze post bevat affiliate links. Voor meer informatie daarover, zie de disclaimer.

Mobiele versie afsluiten