Site pictogram Out mijn keuken

Menno’s Superheroes Kookboek – review

Menno's superheroes kookboek
Menno's super heroes kookboek

Kennen jullie Menno de Koning nog? Menno won in 2014 Heel Holland Bakt en bracht kort daarna het boek Bakken met Menno uit. Ik heb goed nieuws want hij heeft een nieuw kookboek gemaakt. In Menno's super heroes kookboek staan niet alleen allerlei fantasievolle baksels, maar ook heel veel hartige recepten met het thema: superheroes! Een boek waar ik heel erg vrolijk van wordt.

Menno's superheroes kookboek Inhoudsopgave

Na een boek dat volledig was gewijd aan bakken, waagt Menno zich in dit boek ook aan hartige gerechten, maar wel 100% in Mennostyle. Zij voorliefde voor de Amerikaanse keuken straalt aan alle kanten van het boek af. Het thema 'superheroes' zegt natuurlijk al genoeg. Het boek is 'blij', bladert lekker en op iedere centimeter gebeurt iets. Naast een kookboek dus ook een fijn bladerboek waar je erg vrolijk van wordt.

Menno's superheroes kookboek - de inhoud

Het boek heeft vijf hoofdstukken. Het eerste is Texmex en hier vind je bijvoorbeeld een breakfast burrito, cheesy nacho's en churros. Het tweede hoofdstuk heet Savoury 'murica' en hier vind je bijvoorbeeld corn dogs, roasted sweet potato mash en buffalo wings. 

Het derde hoofdstuk heet Dripping drip cakes en hier vind je hysterische baksels met namen als 'popping the cherry' coke cake, unicorn farts en en funfetti dripcake. Deze taarten lijken nogal een uitdaging, maar de omschrijving die bij de recepten staat is zo duidelijk en uitgebreid dat ik het zelfs aandurf! En zoals jullie weten ben ik geen bakwonder.

Het vierde hoofdstuk heet Sweet 'murica' en hier vind je bijvoorbeeld Home made marshmallow fluff, Peanutbutter & Jelly cups en Spiced eggnog bundt. Het laatste hoofdstuk gaat over Sauce and Drink en hier staan recepten voor Root beer float, Spiked spiced eggnog en een Blue cheese dressing. Verder vind je in het boek een aantal recepten van Menno's superheroes zoals Yvette van Boven, zijn moeder (aaaaahh) en Julia Child.

Menno's superheroes kookboek: conclusie

Menno de Koning heeft echt een superleuk en anders dan anders kookboek uitgebracht. Het uiterlijk van het boek is een kleurrijk feestje en van de recepten die zijn opgenomen word ik persoonlijk heel erg blij ... zelfs als ze in zwart/wit waren afgedrukt. Zoals ik Menno van tv ken, denk ik dat dit boek echt heel erg eigen is en gemaakt is met heel veel liefde en plezier. Ik hoop dat dit een nieuwe trend zet voor meer kleurrijke en blije boeken!

Het boek is uitgegeven door Kosmos en is onder andere bij Bol.com te koop voor € 24,99

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Het boek is mij voor het schrijven van dit artikel ter beschikking gesteld door de uitgever (Kosmos)
©Outmijnkeuken.nl

Mobiele versie afsluiten