Site pictogram Out mijn keuken

Out mijn Keuken Maandboek september 2017

Maandboek september
OMK Maandboek september

De herfst is in aantocht mensen! Ik weet dat er heel verschillend over gedacht wordt, maar ik vind de herfst verre van vervelend. Met de kou van de winter heb ik echt niets, maar de kleurenpracht en gezelligheid in huis van de herfst spreekt me wel heel erg aan. Zeker op eetgebied is de herfst een topseizoen. Paddenstoelen, pompoenen, stoofpotjes smaken weer veel beter en we leven weer langzaam toe naar de komst van Sinterklaas en heel in de verte komen de kerstdagen alweer tevoorschijn. Ik woon vlakbij een bos en maak in de herfst graag lange wandelingen met de hond om de veranderingen in de natuur in en onder de bomen te bekijken. Prachtig!

OMK Maandboek september: De recepten

In september kwamen er weer flink wat recepten online en jullie wisten ze weer goed te vinden. Ik ben erg trots dat ik in het oerwoud van online recepten en foodbloggers kennelijk toch een eigen plekje heb weten te veroveren. Echt heel leuk dat mijn blog zo goed gelezen wordt!

De drie best gelezen recepten van september gaan echt nek aan nek. Op nummer drie staat Rendang van zelfgemaakte boemboe, op nummer twee Kipsaté uit de slow cooker en de topper van september is Kipfilet uit de oven met rode pesto en mozzarella

Kipfilet met mozzarella en rode pesto recept

Kipfilet met rode pesto en mozzarella

OMK maandboek september: foodpost

Deze maand ploften er twee kookboeken op mijn deurmat waarvan je deze maand nog een boekbespreking kunt verwachten (met dank aan de uitgevers voor de recensie exemplaren!). De eerste is Superdiners en de tweede is Basics to Brilliance van een van mijn kookhelden: Donna Hay. Zo op het eerste oog beide prachtige boeken en een leuke aanvulling op mijn verzameling, later meer! Verder kreeg ik drie smaken ijsthee van het merk Arizona toegestuurd om te proeven. De honing smaak was favoriet. De nieuwe smaken van Arizona bevatten trouwens slechts 20 kilocalorieën per fles van een halve liter. 

 




OMK maandboek september: events

Begin september bezocht ik de Trade Mart in Utrecht, waar heel veel merken hun nieuwe producten toonden. Prachtige pannen, potten, serviezen en ander keukengerei heb ik bewonderd. Helaas was ik vergeten de batterij in mijn camera te stoppen en heb ik geen foto's kunnen maken, tsja ....

Half september bezocht ik op een regenachtige dag Terschelling waar ik een heel leuk kookboekje op de kop tikte. Daar ga je zeker nog eens iets van terugzien op outmijnkeuken.nl. 

Afgelopen donderdag was ik te gast bij Albert Heijn  waar ik een kijkje achter de schermen mocht nemen in de koffiebranderij, waar ik lekkere koffie heb geproefd en waar ik uitleg kreeg over de nieuwe chocolade lijn van Albert Heijn, waarin deze (zie foto) prachtig gekleurde specerijen zijn verwerkt. Binnenkort lees je meer over deze bijzonder leuke middag op outmijnkeuken.nl.

Na deze heerlijke middag heb ik in Amsterdam nog bijzonder lekker Israëlisch gegeten in goed gezelschap bij Mana Mana in Amsterdam. Wat een ontdekking! Ook over dit restaurant ga je nog iets teruglezen op deze plek.  

OMK maandboek september kookboek recensies


Jullie hebben al op Facebook kunnen lezen dat ik vanaf september naast mijn eigen website ook kookboek recensies schrijf voor Kookboekennieuws.nl. We schrijven met zes personen aan de site en proberen iedere dag een recensie of een ander artikel over kookboeken online te zetten. Vind je het leuk om al het nieuws uit kookboekenland op de voet te volgen, geef de facebook pagina van Kookboekennwz dan even een like. Dan mis je niks!

Ik schreef voor kookboekennieuws inmiddels onder andere een recensie over Wat lunchen we vandaag? van Susan Aretz, over Tosti en Toast van Fern Green en over De Flexikok van Veerle de Branbanter. Mocht je een cadeautje zoeken voor jezelf of iemand anders en houd je van koken, dan is kookboekennieuws.nl een prima plek om eens op zoek te gaan naar iets leuks. 

 




OMK maandboek september; cadeautips

Als je er budget voor hebt dan raad ik je het nieuwe kookboek van Donna Hay van harte aan. Het is niet goedkoop, maar je hebt wel weer echt een pareltje in handen hoor!

En mocht je nog pannen nodig hebben: Bol.com heeft op dit moment flinke aanbiedingen voor verschillende soorten pannen:

 

OMK maandboek september; volgende maand

Maak je klaar voor lekker veel nieuwe recepten! Op dit moment staan al twee recepten met pompoen in de planning. Zo ook een lekkere pittige piri piri kip, een bijzondere panna cotta met geitenmelk en een gerecht met eend uit de slow cooker. 

Leuk als je in deze verse nieuwe oktober maand ook weer gezellig veel komt buurten op outmijnkeuken.nl!

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl

Mobiele versie afsluiten