Site pictogram Out mijn keuken

Waarom veelzijdig eten goed voor je is

gevulde rosbief

Waarom veelzijdig eten goed voor je is

In deze nieuwe blog wil ik even kort aankaarten waarom het zo belangrijk is om veelzijdig / divers te eten. Mensen vallen nogal snel in een vast eetpatroon en vaak is dit onvoldoende divers. Dit kan uiteindelijk zelfs negatieve gevolgen hebben voor de gezondheid. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om voldoende vezelrijke voeding te eten, maar ook om genoeg groente en fruit te eten. Dit wil ik in deze blog even kort toelichten en hoe je dit kunt toepassen met onze heerlijke recepten.

Vezels voor een goede stoelgang

Vezels zijn enorm belangrijk voor het goed laten functioneren van de darmen. Daarom is het belangrijk om dagelijks ook voldoende vezels te eten. Dit doe je door middel van volkoren producten, zoals bijvoorbeeld volkoren pasta of havermout. Ook bevatten peulvruchten vaak erg veel vezels. Denk hierbij dus aan bruine bonen, kidneybonen, kapucijners en noem maar op. Een heerlijke chili con carne zit bijvoorbeeld boordevol met vezels. Lekker smikkelen dus!

Groente, groente en nog meer groente

Paprika, komkommer, tomaat, courgette en noem maar op. Wij zijn helemaal dol op groente en hopelijk jij ook! Groenten zitten namelijk tjokvol met vitamines en mineralen die heel belangrijk zijn voor je lichaam. Aangezien vrijwel iedereen alleen groenten eet bij het avondeten, eten veel mensen structureel te weinig groente. Heel jammer natuurlijk, want het is zo lekker!

Neem dus eens wat groente mee naar je werk om lekker tussendoor op te peuzelen. Varieer in welke groentes je allemaal eet en je lichaam is je dankbaar. Bekijk ook eens ons recept voor heerlijke groentesoep.

Fruit is een heerlijke tussendoortje

Naast groente is ook fruit een super lekker én gezond tussendoortje. Bomvol met vitamines, lekker zoet of misschien wel zuur en in allerlei kleuren en formaten. Fruit is de snoep van de natuur, dus kun je het met een gerust hart snoepen. Zeg nu eerlijk, wie houdt er niet van een heerlijk bakje aardbeien of wat mango. Wij in ieder geval wel. Zorg dat je lekker varieert in welke fruitsoorten je eet en eet het elke dag. Super gezond en super lekker!

Meer info over gezond eten

Deze blog was gericht op het gezonde effect van voeding. Vind je zulke informatie leuk en wil je daar meer over lezen? Bekijk dan zeker eens de website van DailyFit. Op de site van Fit Tips vind je info over voeding, fitness, gezondheid en noem maar op. Zo kun je de heerlijke recepten van Out Mijn Keuken gebruiken in combinatie met de kennis die je opdoet, om zo je lichaam een healthy boost te geven!

Mobiele versie afsluiten