Site pictogram Out mijn keuken

Hoe vind je de lekkerste koffiebonen?

Smaken verschillen! Maar een goede koffie herkent iedereen als je het ons vraagt. Daarom is het vinden van de lekkerste koffiebonen belangrijk. Want met de beste koffiebonen krijg je een heerlijke koffie die je uit duizenden zult herkennen. 

Hoewel er natuurlijk ook andere factoren belangrijk zijn bij een heerlijke koffie. Waarbij je kunt denken aan de watertemperatuur, doorloop snelheid en het materiaal waarmee er gewerkt wordt blijft de koffieboon altijd het belangrijkste. Want zonder een heel goede koffieboon uiteindelijk ook geen heerlijke koffie.

Kies voor heerlijk verse koffiebonen

De eerste stap is misschien wel de belangrijkste uit het hele proces. Want hoe verser de koffiebonen zijn en korter er tussen het oogsten en branden zit, hoe meer smaak. En dat is de kunst van goede koffie. Zo hebben vocht en droogte een grote invloed op de kwaliteit waardoor de koffiebonen smaak zullen verliezen. Er is dus alles aan gelegen om de tijd tussen het oogsten en branden zo kort mogelijk te houden.

Er is dus alles aan gelegen om de bonen zo snel mogelijk te verwerken. Daarover is dan ook goed nagedacht. Want smaakverlies betekent uiteindelijk ook kwaliteitsverlies. Dat je koste wat het kost wilt voorkomen. Want daar profiteer je uiteindelijk van. Probeer ook eens het maken van een lekkere ijskoffie met verse bonen.

Kiezen voor de beste manier van branden

Het branden van de koffiebonen kan op verschillende manieren. De beste manier van het branden is (volgens ons) nog altijd de Slow Roast manier. Deze manier van branden heeft echter wel langer de tijd nodig, maar je proeft het absoluut aan de uiteindelijke smaak. Maar er zijn meerdere manieren die toegepast kunnen worden, elk met eigen voordelen. 

De lekkerste koffiebonen volgens BesteKoopwijzer.nl bestaat uit een selectieve keuze. Dit betekend dat je dus altijd voor de beste koffiebonen kiest die op de beste manier worden gebrand en verpakt. Zodat alle smaken behouden blijven! 

Waarbij er natuurlijk ook ruimte is voor persoonlijke smaak. Sommige mensen hebben veel liever een sterker aroma en anderen ervaren liever een smaaksensatie. Welke koffie je ook kiest, het moet uiteindelijk passen bij het idee dat je voor smaken hebt. 

Mobiele versie afsluiten