Deze week verschenen de volgende artikelen op

Out mijn Keuken:

 

Vlaamse stoof met frietjes

Vlaamse stoof met frietjes

Stoofvlees, wat mij betreft één van de weinige positieve kanten van de winter. Ik ben niet zo van het schaatsen, van sneeuw en van kou. Ja, als ik bij de kachel zit en door de ramen naar buiten kijk, dan vind ik het wel leuk. Geef mij maar het zonnetje en een temperatuurtje van 20+. Deze Vlaamse stoof is perfect …

Lees hier verder ...

---
In the Spotlight: 'Niet zomaar... Koekjes!'

In the Spotlight: 'Niet zomaar... Koekjes!'

Koekjes bakken, ik doe het - tot groot verdriet van mijn jongste -  veel te weinig. Ik vind het erg leuk om te doen, maar ik worstel altijd wat met deeg. Deeg en ik zijn geen vrienden. Bovendien vind ik een groot nadeel van koekjes en taarten bakken dat je het vervolgens ook allemaal weer op moet eten en dan …

Lees hier verder ...

---
techniek: eetbare gel maken van vloeistoffen

techniek: eetbare gel maken van vloeistoffen

Ik vind het altijd enorm leuk om nieuwe dingen te proberen en te ontdekken wat ik er allemaal mee kan. Zo zag ik in een aflevering van Masterchef Australia dat één van de kandidaten een dessert decoreerde met een gel. Ik had een panna cotta op het programma staan met een kaneelsmaak (het recept krijg je binnenkort van me) en …

Lees hier verder ...

---
Gebraden kip met saffraan, hazelnoten en honing van Yotam Ottolenghi

Gebraden kip met saffraan, hazelnoten en honing van Yotam Ottolenghi

Een paar weken geleden ontving ik van Uitgeverij Fontaine de heruitgave van Het Kookboek van Yotam Ottolenghi. Ik schreef er een artikel over dat je *hier* terug kunt lezen. Ottolenghi is vooral beroemd om zijn groentegerechten, maar in dit boek vind je ook genoeg vlees en vis gerechten terug. Ik maakte een kiprecept met een duidelijke Ottolenghi twist en dat …

Lees hier verder ...

---
Meringue bites met lemon curd

Meringue bites met lemon curd

Als je van zoet houdt vind je meringues vast heerlijk. Meringue is stijfgeklopt en gezoet eiwitschuim. Gebakken zoete lucht dus eigenlijk. Je kunt er allerlei leuke dingen mee doen, zoals bijvoorbeeld deze pavlova maken. Deze keer heb ik er simpele koekjes van gespoten, die je kunt insmeren met bijvoorbeeld jam of voor een beetje tegenwicht aan al dat zoet: lemon …

Lees hier verder ...

---
Lemon Curd

Lemon Curd

Lemon Curd Een heerlijke frisse smaakmaker 2 citroenen (rasp en sap)200 gram fijne kristalsuiker125 gram ongezouten boter2 eieren Was de citroenen even goed en droog ze af. Rasp het geel van de schil en pers ze dan uit. Giet het sap even door een zeefje om de pitten te verwijderen. Snijd de boter in blokjes. Doe de citroenrasp, de suiker en …

Lees hier verder ...

---
Boterpuntjes

Boterpuntjes

Vandaag een recept uit het Vlaamse bakboek 'Niet zomaar ... Koekjes!' van Danny Capon. Binnenkort vind je hiervan een uitgebreidere bespreking online. Vandaag deel ik er alvast een recept uit met jullie. Ik ben gek op boterkoek en mijn oog viel dus ook onmiddellijk op het recept voor boterpuntjes op pagina 54. Ze zijn zo klaar, dus je kunt ze …

Lees hier verder ...

---
Witlof met ham, kaas en mosterdpuree uit de oven

Witlof met ham, kaas en mosterdpuree uit de oven

  31 december 2016! Voor veel mensen gaat het een latertje worden vanavond. Om het goed vol te houden (zeker voor 40+ers...) is het verstandig om een goede stevige bodem te leggen. Deze ovenschotel is daar heel geschikt voor. Het is stevige winterkost waar je lang op kunt teren. De klassieke ovenschotel van witlof met ham en kaas is aangevuld …

Lees hier verder ...