Header

Hi! 

Heerlijk, herfstvakantie! Een week lang geen wekker, geren en gevlieg. En lekker de keuken in met de kids! Ik testte het verse pizzadeeg van het merk Tante Fanny en maakte daarvan twee heerlijke pizza's. Zondagmiddag lees je er alles over. Leuk om met je (klein)kinderen te gaan doen deze week.

Afgelopen donderdag publiceerde ik een artikel over het vegetarische kookboek Vlees noch Vis van Estée Strooker. Omdat ik het boek voor de recensie opgestuurd heb gekregen van de uitgever heb ik besloten het te verloten. Je kunt nog meedoen als je wilt. Ga even naar het artikel en laat eronder een bericht achter.

Fijn weekend en fijne herfstvakantie!

greetz,
Esther

---

De afgelopen week verschenen de volgende artikelen op Out mijn Keuken:

---

Zaterdag 8 oktober:

Even wennen, maar wel lekker: Penne met een zoete roomsaus en garnalen

Even wennen, maar wel lekker: Penne met een zoete roomsaus en garnalen

Onlangs kwam ik bij het opruimen van mijn keukenkastje nog een blikje gecondenseerde melk tegen dat tegen de houdbaarheidsdatum aanliep. Daar moest ik snel iets mee doen dus. Gecondenseerde melk is ingedikte melk van de koe waaraan suiker is toegevoegd. De suiker wordt toegevoegd als conserveermiddel, waardoor steriliseren niet nodig is en het blikje heel lang houdbaar is. Het wordt …

Meer lezen.

---

Zondag 9 oktober:

Zoete verleiding voor de zondag: matcha cheesecake

Zoete verleiding voor de zondag: matcha cheesecake

Foodies Magazine van de maand oktober is werkelijk een feestje! Het thema is koffie, thee en cacao .... ik bedoel maar! In dit nummer staan veel dingen die ik ga proberen, maar deze taart MOEST echt de eerste zijn. Ik zal je vertellen (maar dat blijft wel onder ons hè?) dat ik over deze taart heb gedroomd! En hij is prachtig …

Meer lezen.

---

Maandag 10 oktober:

Tagliatelle met spinazie en zalm - snel & makkelijk

Tagliatelle met spinazie en zalm - snel & makkelijk

Soms moet de maaltijd gewoon snel op tafel staan en niet te ingewikkeld zijn. Dat is bij mij thuis echt niet anders dan bij anderen. Dit kan ook heel goed zonder dat je al teveel concessies aan de kwaliteit van je eten doet. Deze pasta is gezond, lekker en klaar voordat je heen en weer naar de snack op de …

Meer lezen.

---

Dinsdag 11 oktober:

Vrolijke regenboog meringues

Vrolijke regenboog meringues

Als je regelmatig zelf mayonaise maakt, waarvoor je van de eieren alleen de dooiers gebruikt, heb je automatisch ook regelmatig eiwitten over. Het is natuurlijk zonde om die weg te gooien, dus wat ik er dan mee doe is meringues maken. Aan de andere kant: als je regelmatig meringues maakt, heb je automatisch regelmatig eidooiers over. Wist je dat je …

Meer lezen.

---

Woensdag 12 oktober

Stevige maaltijdsoep om de kou mee uit je lijf te jagen

Stevige maaltijdsoep om de kou mee uit je lijf te jagen

Wat is er lekkerder op een gure, koude herfstdag dan een hartverwarmende kom hete en goed gevulde soep? Niet veel! Deze soep is zeer geschikt voor zo'n dag. Door de groentes, het vlees en de bouillon heeft de soep een hele volle en rijke smaak en door de farro vult hij fantastisch.  Farro Farro is één van de oudste soorten …

Meer lezen.

---

Donderdag 13 oktober: 

In the Spotlight: Vlees noch Vis - Estée Strooker + win het boek!

In the Spotlight: Vlees noch Vis - Estée Strooker + win het boek!

Vandaag in 'In the Spotlight' het kookboek van 24Kitchen tv chef Estée Strooker: Vlees noch Vis. Een fris ogend vegetarisch kookboek met prachtige foto's en met een hoofdrol voor groenten. Estée Strooker De auteur Estée Strooker was de eerste winnaar van de Nederlandse versie van Masterchef. Sindsdien heeft ze een groot deel van haar dromen waar kunnen maken. Ze opende …

Meer lezen.

---

Vrijdag 14 oktober:

Pubstyle geroosterde aardappelen met kaas en bacon

Pubstyle geroosterde aardappelen met kaas en bacon

Er is genoeg gezonde voeding die heel erg lekker is, maar er is nog veel meer lekkers dat eigenlijk niet zo goed voor je is. Dit recept is er zo één. Ik raad je aan om dit zeker niet dagelijks te eten, er zit namelijk nogal wat vet in. Bewaar dit recept voor een bijzondere gelegenheid en geniet er dan met …

Meer lezen.

---

Wat kun je volgende week onder meer verwachten?

• zondag een Hollandse kaasfondue

• donderdag in 'in the Spotlight' neem ik 'Meer uit de oven van Van Boven' onder de loep

• vrijdag een lekkere risotto voor de stevige trek

• en we beginnen de week morgen met een lekkere Pad Thai

Houd de site in de gaten of volg Out mijn Keuken via Social Media. Zo mis je niks!

 

---

www.outmijnkeuken.nl is de blog van Esther Out over eten, koken
en alles wat daarmee te maken heeft. 

Contact: esther@outmijnkeuken.nl