Tagliatelle met spinazie en zalm – snel & makkelijk

hoofdgerechten pasta hoofdgerechten vis tagliatelle

Soms moet de maaltijd gewoon snel op tafel staan en niet te ingewikkeld zijn. Dat is bij mij thuis echt niet anders dan bij anderen. Dit kan ook heel goed zonder dat je al teveel concessies aan de kwaliteit van je eten doet. Deze pasta is gezond, lekker en klaar voordat je heen en weer naar de snack op de hoek kunt fietsen. 

Je kunt verse spinazie nemen, maar diepvries is voor avonden dat het snel moet altijd nog een veel betere keuze dan Friet van Piet. In dit gerecht is verse zalm wel het lekkerst omdat je het vrij puur eet. Met diepvries zalm doe je echt wel concessies aan de smaak. Ik heb zwarte tagliatelle (het deeg is gekleurd met inktvisinkt) gebruikt, maar gewone tagliatelle kan natuurlijk ook prima. 

Het volledige recept vind je hieronder. Mocht je nog vragen en/of opmerkingen hebben, dan hoor ik het graag!

 

 



hoofdgerechten pasta hoofdgerechten vis tagliatelle

Tagliatelle met spinazie en zalm

Gang:

Hoofdgerecht

Voorbereiding: 5 minutes

Kooktijd: 10 minutes

Totale tijd: 15 minutes
Porties: 4 personen

Deze heerlijke pasta is gezond en staat binnen een mum van tijd op tafel. Ideaal voor een drukke doordeweekse dag dus.

Print

Ingrediënten

Werkwijze

  1. Zet een pan met ruim water en zout op om de pasta in te koken. Snipper de ui en verhit een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan of wok. Fruit de ui op halfhoog vuur en voeg dan de spinazie er beetje voor beetje bij. Laat slinken. Als je diepvries spinazie gebruikt kan alles er in één keer bij. Laat het ontdooien in de pan en warm worden.

  2. Snijd de zalm in blokjes en kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

  3. Doe de zalm bij het spinaziemengsel en laat een minuutje of 3 meebakken. Doe er een klein scheutje kookroom door en hussel alles goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.

  4. Schep de pasta op borden en lepel de saus eroverheen. Et voila: binnen een kwartier zit je aan tafel!

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.

Nieuwsbrief ontvangen?



Dit vind je vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge