Een camembertje uit de oven is een prima alternatief voor een zoet nagerecht. Niet iedereen houdt nou eenmaal van zoet. Ook hiermee kun je weer heel veel kanten op. Ik heb er deze keer voor gekozen om hem op smaak te brengen met truffelolie. Ik had nog een flesje staan dat ik had meegenomen uit Griekenland, maar Albert Heijn heeft …
Pink Pasta - capellini met zeevruchten Pasta met een roze saus en zeevruchten 4 sjalotten2 tenen knoflook25 gram boter1 tl gedroogde dragon500 gram gemengde zeevruchten250 gram mascarpone400 gram tomatenblokjes300 capellini (of spaghetti)1 citroenbeetje verse dille Snipper de ui en knoflook. Verhit de boter in een ruime pan en fruit hierin de uit, knoflook en dragon. Doe de (nog bevroren) …
Stoofpeertjes hebben altijd iets feestelijks vind ik. Die mooie rode kleur en die heerlijke zachte, zoete smaak is heel bijzonder. Zoals jullie eerder hebben kunnen lezen heb ik sinds kort een slowcooker. Het artikel dat ik erover schreef kun je hier teruglezen. Omdat stoofpeertjes langzaam moeten garen, kun je ze ook prima in de slowcooker bereiden. Je hebt er dan …
Gado gado met rijst en satésaus Gado gado is een Indonesisch groente gerecht 300 gram Pandanrijst8 eieren125 ml melk5 el pindakaas2 el ketjap1 tl sambal250 gram sperziebonen1 spitskool1 komkommer125 gram taugékroepoek2 el seroendeng Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Kook de eieren in 8 tot 10 minuten hard. Laat de eieren schrikken, pel ze en snijd …
Pasta's zijn ideaal voor door de week. Ze zijn meestal snel klaar en makkelijk op te warmen als je in shifts eet. Voor dit gerecht hoef je alleen de pasta en de broccoli (in 1 pan) te koken. De rest wordt gepureerd en als saus door de pasta gedaan. Je hebt wel een grote hakmolen of een keukenmachine nodig om …
Nog drie dagen en dan is het kerst. Ik lees en hoor op allerlei plekken over kerststress. De gezelligste tijd van het jaar wil in veel huizen nog wel eens wat spanning opleveren. Familiestress of kookstress. Ik roep altijd: neem niet teveel hooi op je vork. Maak iets waarvan je zeker weet dat je het kunt en waarvan je zeker …
Vorige week schreef ik al iets over de Kaas van Kees. Ik had er een lekkere tosti mee gemaakt. Het recept vind je hier terug. Vandaag vind je hier het recept voor een heerlijke kaassoufflé, ook gemaakt met kaas van Kees. Een keessoufflé dus eigenlijk. Neeeee, het is niet zo'n gefrituurde snackbarhap, maar zo'n prachtig gerezen en luchtig Frans bijgerecht …