Zelfgemaakte gnocchi is het allerlekkerst en combineert heerlijke met deze vegetarische paprikasaus met gorgonzola
Maak de gnocchi volgens dit recept. Je kunt ook verse gnocchi uit het koelschap nemen.
Laat de paprika uitlekken en snijd hem in stukken. Snijd de rode peper grof (verwijder desgewenst zaadjes en zaadlijsten) en was de peterselieblaadjes. Haal de velletjes van de teentjes knoflook en rasp de Parmezaanse kaas. Doe dit alles samen met een eetlepel melk of room in de keukenmachine en voeg nog wat zout en peper toe. Maal het tot een dikke samenhangende massa. Voeg eventueel nog wat olijfolie toe.
Verwarm de oven op 180°C. Kook de gnocchi gaar. Dit doe je in een pan met ruim water en zout. De gnocchi zijn gaar als ze boven komen drijven. Laat ze even goed uitlekken en bak ze daarna nog even goudbruin in een beetje olijfolie in een koekenpan. Giet de paprikasaus erbij en meng goed. Doe dit over in een ovenschaal.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en snijd de gorgonzola in blokjes. Verdeel de pijnboompitjes en de gorgonzola over de gnocchi en schuif de schaal vervolgens in de oven. Laat zo'n 10 minuten staan, tot de kaas mooi gesmolten is.
Serveer met een lekkere frisse groene salade.