Ga terug
Print
gekarameliseerde pannenkoekjes

Gekarameliseerde pannenkoekjes

Heerlijk pannenkoekenontbijt met een krokant suikerlaagje

Gang Ontbijt
Totale tijd 30 minuten
Porties 6 stuks
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • mesputje zout
  • 1 ei
  • 50 gram boter
  • fijne kristalsuiker
  • 375 ml melk
  • boter om in te bakken

Werkwijze

  1. Klop met een garde een beslag van het meel, het zout, het ei en de melk. Smelt intussen de boter en giet dat bij het beslag. Klop nog even goed door. Laat het beslag dan even staan. Deze hoeveelheid beslag is genoeg voor ongeveer zes pannenkoekjes. Reken op drie pannenkoekjes per persoon. 

  2. Verhit in een koekenpannetje met een anti aanbaklaag een klein beetje boter en bak giet hierin een soeplepel beslag. Laat het beslag stollen en als de bovenkant gaan bubbelen strooi je over de bovenkant een laagje suiker. Keer het pannenkoekje vervolgens om in de pan en zet het vuur wat hoger. Laat de suiker smelten en een beetje aanbranden zodat er een brûlée effect ontstaat. Leg de pannenkoeken met de suikerlaag naar boven op een bord. 

  3. Herhaal dit met de rest van het beslag en houd de pannenkoekjes warm onder folie. Serveer met wat citrusfruit en geef er wat jam, stroop of maple syrup bij.