Print
sla komkommer soep

Zomerse sla komkommersoep

Deze soep is ijskoud het allerlekkerst. Calculeer dus wat koelkasttijd in!

Gang Picknick, Soep
Keuken Buiten eten
Koelkasttijd 2 uur
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 personen
Auteur Esther / Out mijn Keuken

Ingrediƫnten

  • 3 komkommers
  • 1 krop sla
  • 3 teentjes knoflook
  • zout & peper
  • beetje verse dille naar smaak
  • 250 ml Betsie's geitenyoghurt-moment
  • 8 plakjes dungesneden beenham
  • 4 tl zalmeitjes
  • 2 friszure appels
  • scheutje olijfolie

Werkwijze

  1. Schil de komkommers, snijd ze doormidden en verwijder de zaadlijsten met een lepel. Snijd de komkommers in stukjes. Haal de slabladeren los van de krop, was ze en scheur (of snijd) ze in stukken. Maak de bouillon. Snipper 3 sjalotjes en 3 teentjes knoflook. Snijd wat verse dille (hoeveelheid naar smaak) fijn. Snijd de plakjes ham in reepjes. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in blokjes. 

  2. Verhit een scheutje olijfolie in een ruime pan en fruit hierin de uitjes en de knoflook tot het zacht is. Voeg de slabladeren toe en laat ze slinken. Voeg vervolgens de blokjes komkommer en appel toe, bak even mee en doe dan de bouillon erbij. Laat kort koken, een minuut of 2/3 is genoeg. 

  3. Haal de pan van het vuur. Zet de staafmixer in de pan en pureer de soep tot een gladde massa. Proef en breng goed op smaak met zout, peper en dille. Roer vervolgens de geitenyoghurt door de soep en laat het dan helemaal afkoelen. 

  4. Giet de soep over in een fles of kan zodat je het in de koelkast verder kunt laten afkoelen. 

  5. Schenk de soep vlak voor het serveren in kommen of mooie glazen en garneer met de plakjes ham en een lepeltje zalmeitjes. 

Notities

Heerlijk gerechtje voor een warme, zomerse dag. Ook ideaal om mee te nemen als je gaat picknicken!