Zomerse sla komkommersoep met geitenyoghurt

sla komkommer soep

Zomerse sla komkommersoep met geitenyoghurt

Geitenmelk of geitenyoghurt kan het ideale zuivelalternatief zijn voor mensen die niet goed tegen koemelk kunnen, maar het is ook gewoon hartstikke lekker! Voor deze zomerse soep van sla, komkommer en appel heb ik geen Griekse of Turkse yoghurt gebruikt, zoals ik normaal gesproken doen, maar ik heb het vervangen door Betsie's geitenyoghurt-moment. Dat bleek heel goed uit te pakken. De producten van Betsie's Geitenzuivel zijn onder andere verkrijgbaar bij Albert Heijn, DekaMarkt en Hoogvliet en zijn zeer de moeite van het proberen waard.

sla komkommersoep

Ken je dat? Je komt thuis uit je werk, het was een lange, warme dag en eigenlijk heb je niet zoveel trek in een warme maaltijd. De zin om te koken moet ook echt uit je tenen komen. Zie je een paar warme dagen aankomen, zorg dan dat je deze soep in de koelkast hebt staan zodat je bij thuiskomst meteen aan tafel kunt. Koude soep is namelijk ontzettend lekker aan het einde van een warme dag. Deze soep wordt gemaakt van echte zomertoppers: komkommer en sla. Het is dus eigenlijk een vloeibare salade. Voor de frisheid heb ik er twee groene appels door gedaan en ik heb de soep op smaak gebracht met zout, peper en dille.

Zoals ik al zei, maak ik deze soep normaal gesproken met Turkse of Griekse yoghurt, maar vandaag heb ik de soep gemaakt met Betsie's geitenyoghurt-moment. Hoewel ook geitenzuivel lactose bevat, kunnen veel mensen met een koemelk intolerantie geitenzuivel beter verdragen, waarschijnlijk omdat het zo licht verteerbaar is. Betsie's geitenyoghurt-moment is heel mild en romig van smaak en leent zich dus uitstekend voor een lekkere dikke en goed vullende koude soep. Ik heb de soep gegarneerd met plakjes beenham en een lepeltje zalmeitjes, maar je kunt ook kiezen voor zalmsnippers en/of wat verbrokkelde geitenkaas. Serveer er een lekker stokbroodje bij en klaar ben je.

Het volledige recept heb ik hieronder uitgeschreven, enjoy!

 

sla komkommer soep
5 from 1 vote
Print

Zomerse sla komkommersoep

Deze soep is ijskoud het allerlekkerst. Calculeer dus wat koelkasttijd in!

Gang Picknick, Soep
Keuken Buiten eten
Koelkasttijd 2 hours
Totale tijd 20 minutes
Porties 4 personen
Auteur Esther / Out mijn Keuken

Ingrediënten

 • 3 komkommers
 • 1 krop sla
 • 3 teentjes knoflook
 • zout & peper
 • beetje verse dille naar smaak
 • 250 ml Betsie's geitenyoghurt-moment
 • 8 plakjes dungesneden beenham
 • 4 tl zalmeitjes
 • 2 friszure appels
 • scheutje olijfolie

Werkwijze

 1. Schil de komkommers, snijd ze doormidden en verwijder de zaadlijsten met een lepel. Snijd de komkommers in stukjes. Haal de slabladeren los van de krop, was ze en scheur (of snijd) ze in stukken. Maak de bouillon. Snipper 3 sjalotjes en 3 teentjes knoflook. Snijd wat verse dille (hoeveelheid naar smaak) fijn. Snijd de plakjes ham in reepjes. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in blokjes. 

 2. Verhit een scheutje olijfolie in een ruime pan en fruit hierin de uitjes en de knoflook tot het zacht is. Voeg de slabladeren toe en laat ze slinken. Voeg vervolgens de blokjes komkommer en appel toe, bak even mee en doe dan de bouillon erbij. Laat kort koken, een minuut of 2/3 is genoeg. 

 3. Haal de pan van het vuur. Zet de staafmixer in de pan en pureer de soep tot een gladde massa. Proef en breng goed op smaak met zout, peper en dille. Roer vervolgens de geitenyoghurt door de soep en laat het dan helemaal afkoelen. 

 4. Giet de soep over in een fles of kan zodat je het in de koelkast verder kunt laten afkoelen. 

 5. Schenk de soep vlak voor het serveren in kommen of mooie glazen en garneer met de plakjes ham en een lepeltje zalmeitjes. 

Notities

Heerlijk gerechtje voor een warme, zomerse dag. Ook ideaal om mee te nemen als je gaat picknicken!

sla komkommersoep

- A D V E R T O R I A L -
Dit recept is bedacht in opdracht van Betsie's Geitenzuivel.
Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl

sla komkommersoep

Dit vind je vast ook leuk

1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.