Ga terug
Print
IJs mokka ijs

Mokka roomijs

Mokka ijs met een lekkere sterke koffiesmaak

Gang IJs, Nagerecht
Voorbereiding 15 minuten
Kooktijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 50 minuten
Porties 6 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediƫnten

  • 8 dl room
  • 100 gram koffiebonen (minder als je niet van sterke koffiesmaak houdt)
  • 7 eidooiers
  • 225 gram suiker

Werkwijze

  1. Kneus de koffiebonen (of hak ze grof) en doe ze met de room in een pan. Breng dit aan de kook. Doe de eidooiers met de suiker in een kom en meng het goed door elkaar met een garde. 

  2. Als de room kookt giet je de helft ervan bij het eidooiermengsel. Roer dit goed door. Giet dit mengsel bij de andere helft van de room en gaar de eidooiers op laag vuur. Roer met een spatel goed in de hoeken en randen van de pan. Als je met je vinger een 'baantje' kunt trekken over de spatel is het klaar. Zeef het mengsel door een zeef en laat het snel afkoelen door de pan in een bak met koud water te zetten. Zet het daarna nog even in de koelkast. Draai er vervolgens ijs van in een ijsmachine, schep het mengsel over in een plastic bak en zet het tot gebruik in de vriezer. 

Notities

Om het scheppen van ijsbollen makkelijker te maken haal je de bak met ijs 20 minuten voor gebruik uit de vriezer.