Ga terug
Print
Kipkerrieragout

Kip Kerrie Ragout

Een recept uit een oude Allerhande, behoorlijk aangepast naar de smaak van Out

Gang Hoofdgerecht
Totale tijd 40 minuten
Porties 4 personen
Auteur Allerhande / Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 400 gram basmatirijst
  • 2 stengels bleekselderij
  • 4 kipdijfilets
  • 2 uien
  • 2 eetlepels olie
  • 2 eetlepels bloem
  • een flinke hoeveelheid kerrie madras proef en zoek waar je grens ligt
  • 250 milliliter kippenbouillon
  • 500 gram crème fraîche
  • 400 gram diepvriesdoperwten (of verse nog beter!)

Werkwijze

  1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Snijd de bleekselderij in stukjes, de ui fijn en de kip in reepjes. Verhit de olie in een wok en fruit er de ui en de bleekselderij in. Voeg dan de kip toe en bak een paar minuten totdat ze licht aangebakken zijn. Strooi dan de bloem erover en vervolgens de kerrie. Als je later nog kerrie wilt toevoegen dan kan dat. Bak even aan en voeg dan scheutje voor scheutje de bouillon toe. Voeg het volgende scheutje bouillon pas toe als het vorige is gebonden door de bloem. Breng het dan aan de kook en roer de crème fraîche erdoor. Laat het dan een minuut of 10 sudderen. Voeg na 5 minuten de ontdooide doperwten toe en laat meepruttelen. Proef, breng op smaak met peper en zout en serveer het met de rijst.