Picture this: zomervakantie, Frankrijk, terras rond acht uur ‘s avonds…. die aardappeltjes die je bij iedere Franse bistro bij je gerecht krijgt, zouden die thuis net zo lekker smaken?
Ja!
- Aardappelen die je lekker vindt (ik gebruik hiervoor het liefst vastkokers)
- olijfolie
- rozemarijn
- tijm
- zout
- grof zeezout
Leg een stuk bakpapier op een bakplaat en verdeel de partjes hierover. Zorg dat ze niet over elkaar komen te liggen. Smeer ze in met olijfolie en bestrooi ze naar smaak met rozemarijn, tijm en zout. Gebruik je bij je vlees of groente een andere soort kruiden, dan kun je de tijm en rozemarijn natuurlijk altijd vervangen door iets anders. Strooi er nu nog wat korreltjes grof zeezout over en zet de plaat in de voorverwarmde oven op 180 graden. Per oven wil het wel eens verschillen hoe lang het duurt voordat de aardappelen lekker geroosterd zijn, maar bij mij duurt dat meestal zo’n 25 à 30 minuten. Houd je van een lekker bruin kleurtje, laat ze dan vooral wat langer staan. Wel oppassen dat ze niet uitdrogen, want dan zijn ze niet meer lekker.