Gepaneerd vlees en ik zijn geen vriendjes. Ik vind het niet bijzonder lekker, maar ik krijg het ook vaak niet mooi gebakken. Schnitzels die je gepaneerd koopt gaan snel te hard in de pan en dan heb je verbrande stukjes en de rest smaakt naar karton. Niks an! Nou zag ik in een aflevering van Masterchef dat de kandidaten zelf in de weer gingen met paneer en dat leek me dan wel weer heel erg lekker. Vandaag ben ik ermee aan de slag gegaan en het resultaat was erg geslaagd. Misschien gaat het nog wel eens goed komen tussen gepaneerd vlees en mij…
Voor 4 personen heb je nodig:
- 2 flinke kipfilets
- 160 gram verse broodkruim
- 40 gram fijn geraspte Parmezaanse kaas
- geraspte schil van 1 citroen
- een handvol fijngehakte peterselie
- versgemalen zwarte peper
- 1 ei
- 125 ml melk
- bloem, voor het bestuiven
- olijfolie, voor het bakken
- 1 citroen
Bestuif de vier stukken kip nu met een beetje bloem. Haal ze een voor een eerst door het ei/melk mengsel en daarna door de broodkruimmix. Leg de gepaneerde stukjes kip op een bord en dek het af met vershoudfolie. Zet het nu een half uurtje in de koelkast zodat de paneerlaag wat kan opstijven. Ondertussen kun je je groente en aardappelen maken.
Als
Ik heb er deze gebakken aardappelen bij gedaan en gestoomde broccoli. Als je broccoli stoomt (een minuutje op 5/6) houdt het veel meer bite en smaak. Je kunt speciale stoommandjes krijgen die in je pan passen, maar het gaat ook met een (metalen) vergiet boven kokend water met de deksel erop. Probeer maar eens!
P.S. en dat dan je jongste vlak voor het slapen gaan naar je toekomt met het verzoek of je dit alsjeblieft nog heel vaak wilt maken ❤