Een basic, lekker bros koekje voor bij de thee of koffie. Dat is dit koekje. Niks geen ingewikkelde smaakmakers en ander gedoe. Bloem, suiker, boter en een beetje melk that’s it. Erg leuk ook voor kinderen om mee aan de slag te gaan.
Wat heb je nodig:
- 250 gram bloem
- 150 roomboter (op kamertemperatuur, dus leg het een paar uur voor je gaat bakken uit de koelkast!)
- 125 gram witte basterdsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 eetlepels melk
- evt. 1 losgeklopt ei
Zeef de bloem boven een kom en snij de roomboter in blokjes. Doe de blokjes roomboter bij de bloem en voeg de basterdsuiker, de vanillesuiker en de melk toe. Kneed dit met de deeghaken van je mixer, in de keukenmachine of met je handen tot een samenhangend deeg. Als de ingrediënten voor het deeg één geheel vormen, maak je er een bal van en die pak je in in plastic folie. Laat het een half uurtje rusten in de koelkast. Verwarm intussen de oven voor op 180 graden.