Een lekker bros koekje – recept

bakken - koek bros basis koekje

Een basic, lekker bros koekje voor bij de thee of koffie. Dat is dit koekje. Niks geen ingewikkelde smaakmakers en ander gedoe. Bloem, suiker, boter en een beetje melk that’s it. Erg leuk ook voor kinderen om mee aan de slag te gaan. IMG_20160407_125351

Wat heb je nodig:

Zeef de bloem boven een kom en snij de roomboter in blokjes. Doe de blokjes roomboter bij de bloem en voeg de basterdsuiker, de vanillesuiker en de melk toe. Kneed dit met de deeghaken van je mixer, in de keukenmachine of met je handen tot een samenhangend deeg. Als de ingrediënten voor het deeg één geheel vormen, maak je er een bal van en die pak je in in plastic folie. Laat het een half uurtje rusten in de koelkast. Verwarm intussen de oven voor op 180 graden.

20160408_093126Strooi een beetje bloem op je werkvlak en op je deegroller om te voorkomen dat het deeg vast gaat plakken en rol het uit tot een lap van 2-3 mm dikte. Snij nu met een mes of een uitsteker de koekjes uit het deeg. 20160408_093049Ik heb een ronde uitsteker gebruikt, maar dat kan natuurlijk vanalles zijn. Heb je geen uitstekers dan zou je bijvoorbeeld ook een hard plastic bekertje of iets dergelijks kunnen gebruiken om rondjes uit te steken. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Ze rijzen niet, dus je kunt ze redelijk dicht op elkaar leggen. Zet de bakplaat in de oven. In mijn oven waren ze in 15 minuten goudbruin, maar houd het na een minuut of 12 even in de gaten. Het kan per oven verschillen hoe snel het gaat. Laat de koekjes afkoelen op een rooster. 20160408_092958

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

1 comment

  1. Ach jee, trip down memory lane. Ik heb ze als kind gebakken en later, toen ik zelf kinderen had, heb ik kilo’s met ze gebakken. Om ze bezig te houden, tijdens de herfstvakanties, de kerstvakanties, in de weekenden. Heerlijk vonden ze deze…..en ik ook. Ik vind ze nog steeds heel, heel erg lekker en dan graag in bulk! Esther bedankt voor het posten. Ik heb nog lege blikken, dus………;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge