Site pictogram Out mijn keuken

Eiersalade

Met een lekkere eiersalade kan je het ontbijt of de lunch heel makkelijk een beetje opleuken. Voor eiersalade bestaat niet echt een vast recept. Ja, er gaan eieren in, maar verder is het up to you. Deze vind ik heel erg lekker:

  • 5 eieren
  • een paar augurken
  • mayonaise (zelfgemaakt of uit een potje)
  • beetje citroensap
  • handje bieslook
  • kerriepoeder
  • zout & peper

Kook de eieren hard. Als je de eieren opzet met koud water is dat ongeveer 8 minuten nadat het water is gaan koken. Preciezer kun je timen als je de eieren pas in de pan doet als het water kookt. Na vijf minuten zijn ze zachtgekookt, na 7 minuten zijn ze halfzacht en na 10 minuten zijn ze hard. Laat ze na het koken meteen schrikken. Dit gaat het beste door ze over te gooien in een bak met koud water (ik doe er vaak nog wat ijsklontjes in).

Snijd tijdens de kooktijd van de eieren de bieslook fijn, de augurken in kleine blokjes en roer dat door elkaar in een kom met de mayonaise. De hoeveelheid mayonaise is lastig aan te geven. Je kunt ook een mengsel van mayonaise en een neutrale yoghurt nemen om het wat lighter te maken, maar pas dan op met de citroensap want de yoghurt geeft al wat zurigheid. Roer er daarna naar smaak kerriepoeder door.

Als de eieren wat zijn afgekoeld pel je ze en snijd je ze in stukjes. Snijd ze niet al te fijn, want voor de textuur van de eiersalade is het beter als ze wat grover zijn. Meng de eieren door het mayonaisemengsel en proef. Breng verder op smaak met (eventueel) wat extra kerriepoeder, citroensap, peper en zout.

eieren koken

eieren koken

eieren laten schrikken

augurk snijden

bieslook snijden

eieren snijden

alles mengen

 

 

 

Mobiele versie afsluiten