Site pictogram Out mijn keuken

Kung pao Chicken

hoofdgerechten kip hoofdgerechten rijst kung pao chicken

Kung Pao Chicken

Kung pao Chicken is een spicy Chinees roerbakgerecht waarvan de basisingrediënten kip, chili pepers, groente en pinda’s zijn. Traditioneel wordt het gegeten met rijst of noedels. En houd je niet zo van heel pittig, doe het dan vooral rustig aan met de chilipoeder en de chilivlokken of pepers. Houd je niet te strak aan het recept maar probeer zelf uit wat je lekker vindt.

Voor 4 personen heb je nodig:

  • 1 stukje gemberwortel (ongeveer 20 gram)
  • 750 gram kippenvlees (filet of dij), in blokjes
  • 5 eetlepels shaoxingwijn (= rijstwijn, bij grotere supermarkten of Toko)
  • 2 eetlepels maïzena
  • zout
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 sjalotten
  • 3 gedroogde rode pepers (of wat chilivlokken)
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel rijstazijn (bij sushispullen in de supermarkt)
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 200 gram bimi (of broccoli)
  • 200 gram peultjes
  • 4 eetlepels olie
  • 1 theelepel peperkorrels
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 100 gram geroosterde pinda’s
  • 50 gram cashewnoten

Bereidingswijze:

  1. Schil de gember en hak hem fijn. Marineer de kip ongeveer 30 minuten met 2 eetlepels shaoxingwijn, 1 eetlepel maïzena, 1 theelepel zout en de gember. Pel en snipper de knoflook en de sjalotten. Snijd de gedroogde pepers (of zet de chilivlokken klaar).
  2.  Meng 3 eetlepels shaoxingwijn met 1 eetlepel maïzena, de suiker, de rijstazijn en de sojasaus. Roer er een  papje van en zet apart. Maak de bimi en de peultjes schoon. Kook beide kort tot ze beetgaar zijn in kokend water met zout. Spoel af met koud water en laat ze uitlekken.
  3. Verhit de olie in een grote wok op hoog vuur en fruit er de peperkorrels, de rode peper (of chilivlokken), de knoflook en de sjalot kort in. Voeg de kip toe en bak hem rondom goudbruin. Voeg het chilipoeder toe en blus het geheel af met het sojamengsel.
  4. Voeg op het laatste de pinda’s, cashewnoten, bimi en peultjes toe Ik heb er deze keer eggnoedels bij gegeven, maar witte rijst is ook heel lekker hierbij.


Kipfilet van Koopeenkip.nl


Egg noedels van Go-Tan

Mobiele versie afsluiten