Site pictogram Out mijn keuken

Eton Mess met rabarber

Eton Mess

Eton Mess met rabarber

Eton Mess is een traditioneel Engels nagerecht dat bestaat uit laagjes van aardbeien, room en meringue en dat geserveerd werd op Eton College tijdens de jaarlijkse cricket wedstrijd tegen de leerlingen van Harrow School. Het gerecht bestaat al sinds de Negentiende Eeuw. Het woord mess duidt waarschijnlijk op de slordige presentatie van het gerecht. Het wordt ook wel met banaan gemaakt, maar de aardbeienversie komt het meest voor. Ik heb aan de aardbeienversie nog een laagje in gembersiroop gekookte rabarber toegevoegd, wat voor een lekkere frisse smaak zorgt.

Eton Mess: ingrediënten voor 4 personen:

Eton Mess: werkwijze

Was de rabarber en snijd lelijke plekjes weg. Snij de uiteinden eraf (net als bij bleekselderij bijvoorbeeld) en snijd de stengels in stukjes van ongeveer 2 cm. Doe 3 eetlepels gembersiroop in een pan en doe de rabarberstukjes erbij. Breng dit aan de kook en laat het in 20 minuten zachtjes gaar worden. Laat het daarna volledig afkoelen.

Doe 1 eetlepel gembersiroop bij de slagroom en voeg de kaneel toe. Klop de room stijf. Snijd de aardbeien in stukjes. Zet het aantal glazen dat je nodig heb klaar en verdeel de helft van de afgekoelde rabarber over de glazen. Lepel daarbovenop de helft van de room. Verkruimel de meringues en schep de helft ervan over de room en verdeel daarover de helft van de aardbeien. Maak hierna nog vier van deze lagen en schep er dan nog een toefje room op.

Mobiele versie afsluiten