Site pictogram Out mijn keuken

Griekse salade met platbrood en Tzatziki

sauzen tzatziki

Griekse salade met tzatziki en platbrood

De meesten van jullie hebben wel meegekregen dat ik eind mei een weekje onder de Griekse zon heb doorgebracht. De zon was fijn maar het eten was ook fantastisch. Griekenland heeft een heel pure en eenvoudige keuken, perfect voor warm weer.

Op een warme dag in juni heb ik een Griekse salade met platbroodjes en tzatziki gemaakt. Een dagje zonder vlees in de zon. Met de salade kun je naar hartenlust variëren. Laat weg wat je niet lekker vindt en voeg toe wat ik over het hoofd gezien heb. Ik had wat kruiden uit Griekenland meegenomen en die heb ik gebruikt in zowel de salade als in de tzatziki. Ik geef hier de recepten met ingrediënten die hier te krijgen zijn.

Voor de salade:


Platbroodjes

Klik op de foto om te lezen hoe je de platbroodjes maakt.

Voor de Tzatziki:

Rasp voor de tzatziki de komkommers fijn met een fijne rasp. Doe de komkommerrasp in een vergiet en druk met de achterkant van een soeplepel zoveel mogelijk vocht eruit. Als je komkommers te nat zijn wordt de tzatziki te waterig en dat is niet lekker. Meng dan alle ingrediënten goed door elkaar en laat het ongeveer een uur in de koelkast staat, zodat de smaken zich goed met elkaar kunnen vermengen. Als je het in een schaal serveert is het mooi als je er wat olijfolie overheen druppelt en een olijf in het midden legt.




Griekse salade

Snijd voor de salade de groentes in de gewenste grootte. De ui snijd ik vaak vrij fijn omdat ik grote stukken rauwe ui niet zo heel erg lekker vindt. Anderen vinden dit juist wel weer lekker, dus pas het aan aan je smaak. Meng de groentes in een grote schaal en doe de olijven erbij. Snijd de feta in stukken van ongeveer 2 bij 2 centimeter en meng ze door de salade. Maak van de olijfolie, wittewijnazijn en oregano een dressing en giet die over de salade. Besprenkel eventueel met nog wat zout.




Grieks tuinfeestje

Mobiele versie afsluiten