Site pictogram Out mijn keuken

TT Oreo Brownies

We zitten midden in de feestelijkste dagen van het jaar voor mijn hometown Assen. Komende zondag vinden de TT races plaats en in de dagen daarvoor staat de hele stad in het teken van het TT festival en de Kermis. Veel muziek, activiteiten en gezelligheid. Kom vooral gezellig langs! Bij feest hoort gebak en dus heb ik vandaag een heerlijk brownies recept voor jullie. Het originele recept komt van de Culy site.

Het recept:


Boter smelten

Boter smelten



Eieren kloppen

Verwarm de oven voor op 175°C en bekleed de bakvorm met bakpapier en laat de uiteinden over de randen vallen, zodat hij er na het bakken makkelijk uitgaat. Smeer het bakpapier nog in met boter. Smelt de boter au bain marie (boven een pannetje kokend water). Als het helemaal gesmolten is doe je de stukjes chocolade erin en roer tot alles gesmolten is en je een geheel hebt. Klop intussen met een mixer de eieren en de eidooier op met de suiker en de vanille. Het moet een luchtige massa worden. Meng de bloem met het cacaopoeder en het zout




Chocolade smelten



Oreo’s erdoor mengen



Oreo kruimels erover

(als er klontjes inzitten even zeven) en spatel dit door het eimengsel. Zorg dat het een homogene massa wordt, maar roer niet te lang, anders gaat de luchtigheid eruit. Spatel dan de chocolade/boter mix erdoor. Maal de oreo koekjes fijn in een keukenmachine of hakmolen van een staafmixerMeng de ene helft door het beslag en giet het beslag in de vorm. Bestrooi het met de andere helft van de oreo kruimels en zet het dan 35 tot 40 minuten in de oven. Laat het volledig afkoelen in de vorm (hoe moeilijk dat ook is!) en snijd de afgekoelde koek in blokjes. Serveer ze in de gewenste vorm (bijvoorbeeld als TT) of opgestapeld op een schaal.






Mobiele versie afsluiten