Site pictogram Out mijn keuken

Quiche met spinazie en brie – vegetarisch recept

hoofdgerechten vegetarisch quiche

Quiche met spinazie en brie

Een quiche of hartige taart is makkelijk te maken en je kunt er goede sier mee maken. Je kunt er eindeloos mee variëren. Deze quiche met spinazie en brie is ideaal voor een vleesloos dagje of voor full time vegetariërs. Echt lekker maar wel stevig kruiden, anders smaakt hij wat vlak. Voor quiches gebruik ik vaak kant en klaar hartige taartdeeg uit de diepvries of verse uit de koeling.

Quiche met spinazie en brie: ingrediënten

7 plakjes deeg voor hartige taart
2 el olijfolie
2 tenen knoflook
1 rode paprika
500 g gewassen spinazie
200 g brie
4 eieren
125 g crème fraîche
1 tl gedroogde oregano
zout & peper
beetje paneermeel
1 quiche- of taartvorm (ø 24 cm)


 


2016-07-11-18-09-53






Quiche met spinazie en brie: werkwijze

Verwarm de oven voor tot 200 °C. Bekleed de quichevorm met het deeg en verhit dan in een hapjespan de olijfolie. Fruit de knoflook een minuutje en voeg dan de paprika toe en bak die 2 minuten mee.
Doe dan de spinazie in 3-4 porties erbij en laat het blad al omscheppend slinken en het vocht verdampen. Strooi een beetje paneermeel over de bodem van de taart om het laatste vocht op te nemen. Dit voorkomt dat je bodem nog nat is na het bakken.
Verdeel dan de spinazie en de brie over de deegbodem. Klop de eieren los met de crème fraîche, de oregano en zout en peper naar smaak en schenk het eimengsel over de spinazievulling.

Zet de quiche in de oven en bak het goudbruin en gaar in zo’n 35 minuten. Snijd de quiche in punten en serveer met een frisse groene salade.



Mobiele versie afsluiten