Site pictogram Out mijn keuken

Hollandse pot: bietjesstamppot met spekjes, appel en een schouderkarbonade

Recept bietjes stamppot met karbonade

Stamppot bietjes met karbonade

Vandaag Hollandse pot op Out mijn Keuken en nog budget ook. Een stamppotje van aardappelen en rode bietjes met als smaakmakers spekjes en appel. Je kunt er een lekkere gehaktbal bij maken of ieder ander soort vlees dat je lekker vindt. Ik heb ervoor gekozen om er schouderkarbonaatjes bij te maken.

Voor 4 personen:

Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in water met zout in zo’n 20 minuten gaar. Smelt een klont boter in een koekenpan en bestrooi het vlees met zout en peper en bak de schouderkarbonade goudbruin.


Gebakken schouderkarbonades

Gebakken schouderkarbonades



Ui en spekjes bakken

Verhit ondertussen in een andere koekenpan 25 g boter en bak de spekblokjes knapperig. Snipper de ui en voeg het toe aan het spek en bak even mee. Schil de bietjes en snijd ze in blokjes. Voeg de bietjes toe en bak ze een paar minuutjes mee. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in stukjes. Voeg ze toe aan het bietenmengsel. Giet dan de aardappelen af en vang wat kookvocht op. Stamp de aardappelen met de rest van de boter en het kookvocht met de pureestamper tot een smeuïge puree. Schep het bietenmengsel er vervolgens door en breng op smaak met peper en zout.




Rode bietenstamppot met spekjes en appel

Mobiele versie afsluiten