Site pictogram Out mijn keuken

Culinaire Cadeautips September 2016

 

Weet jij ook nooit wat je voor je verjaardag moet vragen? Ik vraag graag dingen waar ik wat aan heb en die ik voor mezelf niet zo heel snel zou kopen. Ieder jaar na mijn verjaardag neem ik me weer voor om een lijstje bij te houden gedurende het jaar waarop ik dingen schrijf die ik tegenkom en die ik graag zou willen hebben. Ieder jaar komt daar niets van, maar nu verzamel ik gewoon alles online! Zo hebben jullie er misschien ook nog wat aan. 

Een heel handig apparaatje voor het bereiden van vlees is een vleesthermometer. Je hebt ze in vele soorten en maten. Momenteel heb ik er 1 die zeer geschikt is voor grotere stukken vlees. Deze is alleen niet handig voor bijvoorbeeld het bakken van een biefstukje in de koekenpan. Daarom staat deze vleesthermometer van Gefu op mijn verlanglijstje. Deze heeft een pennetje dat je in het vlees steekt en je leest hem digitaal af op een display. Hij is te gebruiken voor grote stukken vlees in de oven, voor vlees bereid op de barbecue en ook heel handig om de kerntemperatuur te meten voor een perfect biefstukje.
Deze van Gefu kun je bij Fonq.nl kopen voor een zeer schappelijke prijs, namelijk €20,95.

Een paar weken geleden heb ik mijn rookoventje weer eens tevoorschijn gehaald. Ik schreef daarover in dit artikel. Roken is erg leuk om te doen en de rookoven die ik heb is niet veel duurder dan de gemiddelde frituurpan of barbecue. Als je van barbecueën houdt en je prutst graag buiten met eten, dan is dit iets voor jou! En je kunt veel meer roken dan je denkt.

Deze rookoven is onder andere verkrijgbaar bij Coolblue voor €54,95.

Onlangs las ik ergens over The Real Winegums van Vinoos, een snoepje met de smaak van echte wijn maar dan zonder alcohol. Als wijnliefhebber moest ik dat natuurlijk proberen. Ik vind het een ontzettend leuk cadeau idee, weer eens wat anders dan een flesje wijn meenemen als je ergens op bezoek gaat. De snoepjes worden gemaakt in de vorm van druiventrosjes en worden geleverd in prachtige (cadeau)doosjes. Een cadeautje moet er tenslotte ook mooi uitzien. De Witte (Chardonnay) snoepjes zijn lekker licht en de smaak blijft lekker lang in je mond hangen. Ik haal de chardonnaysmaak er niet helemaal uit, maar lekker zijn ze wel. De rosé snoepjes zijn veel zachter en als je je ogen dichtdoet, proef je inderdaad een (rood)fruitig roseetje. De rode (Merlot) snoepjes zijn weer wat steviger en vol van smaak. De merlotsmaak is duidelijk te herkennen.

De singlepack doosjes met 50 gram winegums kosten €6,95 per stuk. In de webshop zijn ook combinatieverpakkingen en speciale gifboxes te verkrijgen. 

Je kunt een kookliefhebber niet blijer maken dan met een cadeau waarmee ze iets kunnen maken. Deze mozzarella kaasmaakset is een perfect cadeau om weg te geven. Ik zou het erg leuk vinden zoiets te krijgen in ieder geval. En weet je wat nou zo leuk is? Hij is op dit moment in de aanbieding bij Bol.com

Voor een set om 15 bollen mozzarella te maken betaal je nu geen €19,99 maar €9,99

Een persoonlijke favoriet zijn deze mooie dubbelwandige glazen van Bodum. Ze houden koude dranken langer koud en warme dranken langer warm. Ik gebruik het kleinste maatje voor espresso. Goedkoop zijn ze niet, dus voor jezelf zal je ze misschien niet zo snel kopen. Maar je kunt ze natuurlijk heel goed op je verjaardagsverlanglijstje zetten. Deze combinatieset (twee grote en twee kleine glazen) is nu in de aanbieding bij Bol.com. Ze zijn ook apart verkrijgbaar uiteraard. Hier kun je lezen welke maten tegen welke prijs verkrijgbaar zijn. 

That's it voor deze maand. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden. Als je goede ideeën en suggesties hebt hoor ik het uiteraard graag! Je mag hieronder reageren en je kunt me natuurlijk ook altijd mailen: esther@outmijnkeuken.nl

Deze post bevat affiliate links. Voor meer informatie daarover, zie de disclaimer.

Mobiele versie afsluiten