Site pictogram Out mijn keuken

In the Spotlight: Vlees noch Vis – Estée Strooker + win het boek!

Vandaag in 'In the Spotlight' het kookboek van 24Kitchen tv chef Estée Strooker: Vlees noch Vis. Een fris ogend vegetarisch kookboek met prachtige foto's en met een hoofdrol voor groenten. 

De auteur

Estée Strooker was de eerste winnaar van de Nederlandse versie van Masterchef. Sindsdien heeft ze een groot deel van haar dromen waar kunnen maken. Ze opende in 2011 haar eerste restaurant in Arnhem, 't Amusement. Ik heb daar al eens gegeten en erg genoten van de sfeer en de goede kaart. Al snel maakte Estée ook haar droom waar om tv kok te zijn. Ze verscheen in 'De Makkelijke Maaltijd' bij 24Kitchen en daarna volgde een eigen programma: Vlees noch Vis. In dit programma kookt ze heerlijke vegetarische maaltijden. Uit het programma is dit boek voortgekomen. De volgende droom die uitkwam.

Het boek

Het boek bestaat uit 6 hoofdstukken:

  1. feestelijk koken voor (vega) visite;
  2. vriendelijk prijsje;
  3. variatie vol vitamine;
  4. vegan for a day;
  5. de basis;
  6. thematafels.
In the Spotlight: Vlees noch Vis – Estée Strooker + win het boek!

Hoofdstuk 1 is gewijd aan feestelijke gerechtjes die je kunt maken als je vegetarische eters krijgt. Hier vind je bijvoorbeeld misobouillon, crunchy geitenkaas lollypops (foto), gevulde uien met amandelen en Hollandse schapenkaas en stamppot bitterballen. In hoofdstuk 2 wordt aandacht besteed aan vegetarisch koken met een budget. De belangrijkste tip: koop seizoensgroenten. Naast het feit dat de smaak in het seizoen het beste is, is door het grote aanbod de prijs ook het laagst. In dit hoofdstuk vind je onder andere een zomerse erwtensoep, tagliatelle met paddenstoelenragout en spinazie-preistamppot met gekaramelliseerde appels. 

In hoofdstuk 3 is er aandacht voor vitamine bommetjes: denk hierbij aan salade van gegrilde little gem en rabarber (foto), bonenstoof met pastinaak en brie en zoete rijstloempia's met vers fruit en crumble. In hoofdstuk 4 vind je een aantal vegan recepten. Dus als je (een dagje) helemaal geen dierlijke producten wilt eten, kun je hier terecht voor bijvoorbeeld witlofschuitjes met radijs-linzensalade, artisjoksoep met kappertjes en courghetti met vegan cashewpesto. In hoofdstuk 5 deelt Estée een aantal mooie basisrecepten, zoals homemade mayonaise met allerlei variaties en een groentebouillon. Het boek sluit af met het hoofdstuk 'Thematafels'. In dit hoofdstuk helpt Estée je maaltijden samen te stellen uit de gerecht die in het boek staan. Want wat past nou eigenlijk precies bij wat?  

Conclusie:

Vlees noch Vis biedt variatie voor vegetariërs en voor mensen die af en toe eens vlees- en visloos willen eten. Er staan recepten in die je uitdagen eens iets ander te proberen dan gewoon het vlees weglaten of vervangen door tofu. Estée Strooker is erin geslaagd originele recepten te verzinnen die niet heel ingewikkeld zijn en waar de meeste mensen wel mee uit de voeten zullen kunnen. Het boek zelf is qua design fris en licht en er staan prachtige foto's in. Zowel van de maaltijden als van Estée zelf. Ook als je geen vegetariër bent kun je uit dit boek leuke ideeën halen om eens wat anders te doen met groente. Je kunt - als je wilt - natuurlijk altijd zelf vlees of vis toevoegen. 

Titel: Vlees noch Vis
Auteur: Estée Strooker
Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers
Prijs: €19,99 o.a. bij Bol.com

Alweer een winactie? Ja, alweer een winactie!

Dit boek is mij voor deze recensie door de uitgever ter beschikking gesteld en daarom vind ik het leuk om het aan één van jullie weg te geven! Ik vind het wel leuk als het bij iemand terechtkomt die er ook echt iets mee gaat doen. Dus, ben je vegetariër of eet je af en toe bewust vlees- en/of visloos, laat dan onder dit bericht even weten dat je graag mee wilt doen in de verloting. Het is niet verplicht, maar van likes op Facebook en volgers op Instagram, Twitter en Pinterest word ik heel blij, dus als je me een cadeautje terug wilt geven .... 

Ik laat deze winactie een week openstaan en trek op vrijdag 21 oktober een winnaar. De winnaar krijgt persoonlijk bericht via e-mail. 

Volgende week in 'In the Spotlight':

Volgende week in 'In the Spotlight' neem ik het nieuwste boek van Yvette van Boven onder de loep: Nog meer uit Van Bovens Oven.

 

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.

 

Nieuwsbrief ontvangen?



Mobiele versie afsluiten