Site pictogram Out mijn keuken

Het is bijna Halloween! 3 x scary snacks

Hapjes/snacks halloween

3 x scary Halloween snacks

Aanstaande maandag is het Halloween! Daarom heb ik vandaag alvast drie hapjes voor je waarmee je maandag je kinderen en/of collega's de stuipen op het lijf kan jagen.

Wat is Halloween?

Halloween werd tot een paar jaar geleden eigenlijk nauwelijks gevierd in Nederland. Tenminste, niet voor zover ik me kan herinneren. Het is een feestdag die vooral in Amerika, Engeland en Ierland gevierd wordt. Halloween is volgens wikipedia afgeleid van Hallow-e'en (All Hallows Eve, Allerheiligenavond) en dat is de avond voor Allerheiligen, 1  november. Op 31 oktober werd volgens de Keltische kalender oudjaarsavond gevierd, want op 1 november begon het nieuwe jaar. De oogst was binnen en alles voor het volgende jaar lag klaar: tijd voor een vrije dag en een feestje! Tegenwoordig trekken de kinderen langs de deuren en vragen ze om een trick or tread. In het eerste geval worden ze 'slachtoffer' van een pesterijtje en in het tweede geval krijgen ze een snoepje. 

De hapjes

Het gaat dus tegenwoordig eigenlijk het meest om griezelen en plagerijtjes. En wat is er leuker dan iemand de stuipen op het lijf te jagen met heerlijke hapjes die er gruwelijk uitzien. Pinterest is een geweldige bron van inspiratie voor dit soort dingen. Ik heb er drie dingen uitgepikt en voor jullie uitgewerkt. Ik heb erop gelet dat alle ingrediënten gewoon in de supermarkt verkrijgbaar zijn en dat je er geen ingewikkelde spullen voor hoeft aan te schaffen. 

Halloween
Mini pizza's met spinnen
Gevulde eieren met wormenvulling
Afgehakte vingers op brood

Hieronder vind je de uitgeschreven recepten voor deze drie griezelhapjes. Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben, dan hoor ik het graag! 

Vind jij Halloween een leuk feest?

 

Een broodje afgehakte vingers

Erg leuk om je kids de stuipen mee op het lijf te jagen, een broodje afgehakte vingers met lekker veel bloed

Gang Hapjes, Lunch
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 4 witte puntjes
  • 8 knakworsten
  • ketchup

Werkwijze

  1. Verwarm de knakworsten in hun eigen vocht en snijd de broodjes open. Besmeer eventueel met wat boter.

  2. Snijd van de bovenkant van elk knakworstje een schijfje af in de vorm van een nagel. Maak inkepingen op de plaatsen waar de vinger buigt en snijd die iets in om ze goed te kunnen zien.

  3. Verdeel de worstjes over de broodjes en spuit op de onderkant wat ketchup bij wijze van bloed. Druppel eventueel nog wat 'bloed' over het bord en serveer meteen.

 

Mini pizza's met spinnen voor Halloween

Mini pizza's waar de spinnen overheen kruipen voor halloween  

Gang Hapjes
Voorbereiding 20 minuten
Kooktijd 10 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 12 stuks

Ingrediënten

  • 1 rol vers pizzadeeg
  • beetje tomatensaus
  • reepjes salami
  • 1 bol mozzarella in kleine blokjes gesneden
  • Italiaanse kruiden bijv. oregano, basilicum
  • 1 potje zwarte olijven zonder pit

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het deeg uit en haal er 12 rondjes uit met een uitsteker of met een glas met een vrij scherpe rand.

  2. Leg de 12 cirkels op een met bakpapier beklede bakplaat en besmeer ze met de tomatensaus. Beleg dat met de reepjes salami en de blokjes mozzarella en strooi er wat Italiaanse kruiden over.

  3. Schuif de plaat in de oven en bak de pizza's in 8 tot 10 minuten gaar. Snijd intussen de zwarte olijven. Het lijfje van de spin is 1 halve olijf. Het kopje is het topje van 1 olijf en de pootjes zijn plakjes olijf (rondjes met een gat in het midden) en die zijn doormidden gesneden. 

  4. Schik de spinnen op de pizza's, leg de pizza's op een schaal of houten serveerplank. Ze zijn zowel warm als koud lekker.

Notities

Je kunt natuurlijk zelf ander beleg voor je pizza's kiezen

Creepy Devilled eggs voor Halloween

Gemarmerde eieren waardoor het lijkt of er spinrag opzit met groenige wormenvulling

Gang Hapjes
Keuken Halloween
Porties 8 stuks

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 1 doosje diepvries blauwe bessen
  • 0,5 avocado
  • 1 el wasabi
  • 1 el citroensap of limoensap
  • snufje zout
  • 0,5 el zwart sesamzaad

Werkwijze

  1. Doe de eieren met de blauwe bessen in een pan en vul af met water tot de eieren onder staan. Breng aan de kook. Kook de eieren ongeveer 5 minuten, zet het vuur uit en laat het geheel ongeveer 10 minuten staan.

  2. Haal ze dan één voor één uit het vocht en tik met de achterkant van een lepel voorzichtig scheurtjes in de schil. Doe de gebutste eieren in een bakje en vul het af met het blauwe bessenvocht. Laat het geheel afkoelen tot kamertemperatuur en zet het dan minimaal 6 uur maar het liefst een hele nacht in de koelkast.

  3. Schil dan de eieren voorzichtig. Het eiwit is nu gemarmerd en het lijkt alsof er spinrag overheen zit. 

  4. Snijd de eieren doormidden en lepel de dooiers eruit. Meng de dooiers met het vruchtvlees van een halve avocado, een beetje wasabi, een beetje citroen- of limoensap en een snufje zout. Proef even of de smaak zo goed is. Vind je de kleur niet creepy genoeg, dan kun je eventueel nog wat kleurstof toevoegen. 

  5. Doe de vulling in een spuitzak met een licht gekarteld spuitmondje en spuit in en over de eierhelften wormvormige sliertjes. Strooi er vlak voordat je ze serveert een beetje zwart sesamzaad over. 

Notities

Om het gemarmerde effect op de eieren te krijgen moeten ze lang trekken. Begin dus op tijd!

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.

Nieuwsbrief ontvangen?



Mobiele versie afsluiten