Site pictogram Out mijn keuken

Fluffy American pancakes

Fluffy American Pancakes

Fluffy American Pancakes

In het weekend is het heerlijk om iets meer tijd te besteden aan het ontbijt. Voor American pancakes wordt er een zakje bakpoeder door het beslag gedaan, zodat de pannenkoekjes een beetje rijzen en lekker luchtig en fluffy worden. Het basis recept vind je hieronder en je kan het combineren met van alles en nog wat. Traditioneel wordt het gegeten met maple syrup, maar denk bijvoorbeeld ook eens aan vers fruit of jam. Of voor hartige pannenkoekjes aan kaas of bacon. Je kunt er ook slagroom bij maken of een mascarpone room. 

Het volledige recept vind je hieronder. Mocht je nog vragen hebben, dan hoor ik het graag!

American pancakes

Feestelijk verwen ontbijtje

Gang Ontbijt
Keuken Amerikaans
Voorbereiding 5 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 14 stuks
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 225 gram bloem
  • 1 zakjes bakpoeder (16 gram)
  • snufje zout
  • 1 tl suiker
  • 2 eieren
  • 30 gram boter gesmolten
  • 300 ml melk
  • boter om in te bakken
  • maple syrup of een andere siroop

Werkwijze

  1. Doe alle ingrediënten bij elkaar in een mengkom en mix het beslag goed door elkaar. 

  2. Verhit een klontje boter in een koekenpan en schep een (saus)lepel beslag in de pan. Laat het op half hoog vuur garen en keer het pannenkoekje dan om. Bak de andere kant gaar en schep het pannenkoekje dan op een bord. Als je met twee koekenpannen werkt, gaat het twee keer zo snel!

  3. Stapel de pancakes op en giet de maple syrup erover. Je kunt ook prima een andere soort siroop gebruiken, of stroop of suiker of slagroom of mascarpone ... en vers fruit erbij is ook heerlijk, of kaas. Gebruik je fantasie!

Notities

Je kunt de pannenkoekjes warm houden op een bord onder folie, in een niet te hete oven, of op de warmhoudstand in de slow cooker.

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.

Nieuwsbrief ontvangen?

Mobiele versie afsluiten