Vandaag een iets verschoven 'In the Spotlight' met Wereldbroodjes van Mascha Lammes. Bij een kookboek denk je waarschijnlijk niet meteen aan broodjes, maar Lammes bewijst dat ook broodjes recht hebben op een eigen kookboek.
Dit is het tweede kookboek van Mascha Lammes. Eerder al publiceerde ze samen met echtgenoot Ronald Giphart het familiekookboek Vurrukkelijk. In 'Wereldbroodjes' vind je recepten voor broodjes uit alle windstreken van de wereld. Vijftig stuks.
Uit Afrika & het Midden-Oosten zijn recepten opgenomen voor o.a. Falafel (op tijd mee beginnen, want de kikkererwten moeten weken) en Gatsby (een broodje met in azijn gedrenkte frieten). Uit Azië zijn recepten opgenomen van o.a. Bahn Mi (Vietnamese broodjes, let op: ik voorspel een trend in 2017!), Gua Bao en Vada Pav (broodje met een gefrituurde bal van gekruide aardappelpuree) en uit Latijns-Amerika zijn recepten opgenomen voor Barros Luco, de Mexicaanse Pambazo en Doubles uit Trinidad en Tobago. Een land dat ik nu eindelijk eens ergens anders van ken dan van één keer in de vier jaar wuivend binnenwandelende atleten in het Olympisch stadion van het organiserende land!
Eén recept uit het boekje heb ik alvast voor jullie uitgetest en dat is de Tuna Melt uit de Verenigde Staten. Ik was erg benieuwd van de combinatie vis/kaas omdat je dat niet zo vaak ziet, maar het pakte verrassend goed uit.
Het recept voor de Tuna Melt vind je hieronder. Mocht je nog vragen en/of opmerkingen hebben, dan hoor ik het graag!
Tuna Melt
De Tuna Melt is ontstaan in Charleston, South Carolina, USA en is een tosti met tonijn en cheddar kaas
Ingrediënten
- 2 blikjes tonijn (bij voorkeur in olie)
- 0,5 sjalotje (gesnipperd)
- 4 el mayonaise
- 1 el balsamicoazijn
- 2 tl fijne mosterd
- 8 witte boterhammen (bijv. casino wit)
- cheddar (geraspt of plakjes)
Werkwijze
Verwarm de oven voor op 190°C en laat de tonijn uitlekken. Meng de tonijn dan in een kom met het sjalotje, de mayonaise, de azijn en de mosterd. Proef en voeg naar smaak peper en zout toe.
Rooster de boterhammen.
Besmeer de helft van de boterhammen met de tonijnsalade en beleg dit met de cheddar. Leg de boterhammen vervolgens op een plaat en schuif die in de oven. Laat de cheddar in zo'n 5 tot 7 minuten smelten. Leg dan de andere sneetjes erop en snijd de broodjes schuin doormidden.
Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.