In the spotlight: Wereldbroodjes – Mascha Lammes

Vandaag een iets verschoven ‘In the Spotlight’ met Wereldbroodjes van Mascha Lammes. Bij een kookboek denk je waarschijnlijk niet meteen aan broodjes, maar Lammes bewijst dat ook broodjes recht hebben op een eigen kookboek. 

Dit is het tweede kookboek van Mascha Lammes. Eerder al publiceerde ze samen met echtgenoot Ronald Giphart het familiekookboek Vurrukkelijk. In ‘Wereldbroodjes’ vind je recepten voor broodjes uit alle windstreken van de wereld. Vijftig stuks.

Uit Afrika & het Midden-Oosten zijn recepten opgenomen voor o.a. Falafel (op tijd mee beginnen, want de kikkererwten moeten weken) en Gatsby (een broodje met in azijn gedrenkte frieten). Uit Azië zijn recepten opgenomen van o.a. Bahn Mi (Vietnamese broodjes, let op: ik voorspel een trend in 2017!), Gua Bao en Vada Pav (broodje met een gefrituurde bal van gekruide aardappelpuree) en uit Latijns-Amerika zijn recepten opgenomen voor Barros Luco, de Mexicaanse Pambazo en Doubles uit Trinidad en Tobago. Een land dat ik nu eindelijk eens ergens anders van ken dan van één keer in de vier jaar wuivend binnenwandelende atleten in het Olympisch stadion van het organiserende land!

20161127_145051Uit Europa vind je in Wereldbroodjes onder andere recepten voor smørrebrød uit Denemarken, Pita Souvlaki uit Griekenland en ons eigen broodje bal en broodje kroket, met natuurlijk een zelfgemaakte bal en een zelfgemaakte kroket. Kroketten staan al een hele tijd op mijn to-do lijst, dus daar ga ik binnenkort eens mee aan de slag. En natuurlijk staan de beroemde Amerikaanse broodjes in dit boek. Zo vind je onder andere het recept voor de BLT, de hotdog, de Sloppy Joe, Eggs Benedict en de Tuna Melt. Het boek eindigt met broodrecepten. Hier vind je onder andere recepten voor bagels, Engelse muffins, bara’s en pitabroodjes. Kortom: houd je van broodjes, dan is dit een heel leuk boekje om te hebben.

Eén recept uit het boekje heb ik alvast voor jullie uitgetest en dat is de Tuna Melt uit de Verenigde Staten. Ik was erg benieuwd van de combinatie vis/kaas omdat je dat niet zo vaak ziet, maar het pakte verrassend goed uit. 

Het recept voor de Tuna Melt vind je hieronder. Mocht je nog vragen en/of opmerkingen hebben, dan hoor ik het graag!

Tuna Melt

Gang: Lunch
Keuken: Amerikaans
Totale tijd: 15 minutes
Porties: 4 broodjes
Auteur: Uit Wereldbroodjes van Mascha Lammes

De Tuna Melt is ontstaan in Charleston, South Carolina, USA en is een tosti met tonijn en cheddar kaas

Print

Ingrediënten

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 190°C en laat de tonijn uitlekken. Meng de tonijn dan in een kom met het sjalotje, de mayonaise, de azijn en de mosterd. Proef en voeg naar smaak peper en zout toe.

  2. Rooster de boterhammen.

  3. Besmeer de helft van de boterhammen met de tonijnsalade en beleg dit met de cheddar. Leg de boterhammen vervolgens op een plaat en schuif die in de oven. Laat de cheddar in zo'n 5 tot 7 minuten smelten. Leg dan de andere sneetjes erop en snijd de broodjes schuin doormidden. 

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.

Nieuwsbrief ontvangen?

Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je vast ook leuk

1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge