Site pictogram Out mijn keuken

Croque Monsieur Kees (tosti ham/kaas)

lunch croque monsieur

Croque Monsieur

Eind november bezocht ik het All You Need is Food event in Zaandam. Een erg leuke beurs waar allerlei nieuwe en bestaande producten werden gepresenteerd. Ik ontmoette er onder andere Gijs, van Keesmakers. Kees is een kaas die 50% minder verzadigd vet en 25% minder zout bevat dan Goudse 48+kaas. Gijs liet me de kaas proeven en ik vond de smaak echt heel erg lekker. Ik ben meestal niet zo gecharmeerd van kazen met minder vet en zout want .... karton! Maar van deze kaas kon ik echt niet proeven dat het minder vet en zout bevatte. Kees is er in vier soorten, extra gerijpt, gerijpt, komijn en tuinkruiden en is in plakken bij Albert Heijn verkrijgbaar. 

Na de beurs kreeg ik wat Kees producten opgestuurd om te proberen. De gerijpte en extra gerijpte kaas is echt heerlijk om zo uit het vuistje te eten of om op brood te doen. De kazen met de komijn en tuinkruiden zijn iets minder aan mij besteed, omdat ik mijn kaas het liefst zo puur mogelijk heb. Maar dat is een persoonlijke voorkeur, met de smaak van de kaas is echt niets mis. Natuurlijk wilde ik ook koken met de kaas om te kijken hoe dat ging. Ik heb een Croque Monsieur Kees gemaakt met de extra gerijpte kaas en een Keessoufflé met de gerijpte. Vandaag krijg je het recept voor de tosti van me (inclusief bechamelsaus), binnenkort krijg je ook de how to van de Keessoufflé. 

Het volledige recept voor de tosti vind je hieronder. Mocht je nog vragen hebben, dan hoor ik het graag!

 

 

Croque Monsieur Kees

Tosti ham kaas met bechamelsaus. Kees staat voor het kaasmerk dat kaas maakt met 50% minder verzadigd vet en 25% minder zout. Je kunt natuurlijk ook een andere kaas nemen.

Gang Lunch
Keuken Frans
Voorbereiding 20 minuten
Kooktijd 10 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 8 casino wit boterhammen
  • 4 plakken ham
  • 8 plakken kees extra gerijpt
  • 25 gram roomboter
  • 25 gram bloem
  • 300 ml melk
  • zout & peper
  • snufje nootmuskaat

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Smelt de boter in een pannetje en doe vervolgens in één keer de bloem erin. Roer met een garde stevig door en laat de bloem even garen. Als je dat niet doet krijgt je saus een bloemsmaak. Giet dan scheutje voor scheutje de melk erbij en klop steeds goed door met de garde. Stop als je een mooie dikke saus hebt. Breng op smaak met zout en peper en als je hebt een snufje nootmuskaat. 

  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hierop 4 boterhammen. Beleg de boterhammen met een plakje ham en een plakje kaas. Doe er dan wat van de bechamel op en leg de andere boterham erop. Doe dan wat bechamel bovenop de tweede boterham. Scheur de tweede plakjes kaas in stukjes en verdeel die over de tosti's. Schuif de plaat zo'n 10 tot 15 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten en goudgeel gekleurd is.  

  3. Snijd de tosti's overdwars doormidden en serveer ze lekker warm. 

 

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.

Nieuwsbrief ontvangen?


Achternaam

E-mail *







Mobiele versie afsluiten