Site pictogram Out mijn keuken

Dit is een boek over Bier – review + vaderdag winactie!!

Dit is een boek over bier review
Dit is een boek over bier (direct naar winactie? Klik hier)

Bij het zien van deze titel kreeg ik onmiddellijk het een liedje van Doe Maar in mijn hoofd: Nederwiet. De eerste zin, maar dan 'dit is een boek over bier'. Het heeft er natuurlijk niets mee te maken, maar iedere keer als ik het boek op mijn bureau zag liggen kreeg ik weer dit liedje in mijn hoofd. Nog meer oude Doe Maar fans in da house

Doe Maar - Nederwiet (with lyrics on screen)

Quote: "Vroeger was bier iets eenvoudigs. Er was praktisch gesproken maar één soort van. Het soort dat lichtgeel is, uit een flesje met een groen of rood etiket werd geschonken in een omgespoeld glas, met twee vingers schuim. Pils heette het."

⇐ Tegenwoordig kom je hier niet meer mee weg. De keuze in soorten bier en de smaken zijn zo divers dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Bierauteur en bierliefhebber Raymond van der Laan neemt je in dit boek aan de hand mee om je weg te vinden door het woud aan soorten bier. Met de vier basisingrediënten van bier (water, graan, hop en gist) wordt een enorme variatie aan bieren gemaakt en Van der Laan helpt je ontdekken welke bierstijl bij je past.  

Dit is een boek over bier - het boek

Het boek begint met een korte visuele uitleg over het brouwproces, gevolgd door uitleg over de ingrediënten die gebruikt worden bij het brouwen van bier, alcohol percentages, soorten glazen en smaakkenmerken van meer dan 20 bierstijlen en -categorieën. 

Hierna volgt de bespreking van meer dan tachtig soorten bier en brouwerijen die de bieren maken. Bij iedere bierstijl staat vermeld wat het alcohol percentage is, welke kleur het heeft, bij welke temperatuur je het moet drinken, of het een bewaarbiertje is en in welk soort glas je het zou moeten drinken. Achter de bierstijl tref je een opsomming aan van verschillende bieren in die stijl van verschillende brouwerijen. Zo lees ik bij mijn lievelings bierstijl (Bock) dat het een bier is dat oorspronkelijk uit Einbeck komt, dat het smaakbepalende ingrediënt mout is en dat het goed past bij eten met een uitgesproken smaak.  

Dit is een boek over bier

is een heel praktisch boek dat je helpt een keuze te maken in het grote aanbod van bier. Je leest wat de smaakkenmerken van de verschillende soorten bier zijn en leert zo welke soort bier bij welke gelegenheid past en welke soort bier aansluit bij je eigen smaakvoorkeuren. Een aanrader voor de bierliefhebber die er iets meer van wil weten. 

Dit is een boek over bier: VADERDAG WINACTIE!

Heb jij nog geen leuk cadeautje voor één van de vaders in je leven en houdt die persoon van bier? Dan zou ik meedoen met deze winactie want ik ga mijn exemplaar van 'Dit is een boek over bier' verloten!

Wat moet je doen?

  • geef hieronder in de comments aan dat je mee wilt loten;
  • zet er even bij waarom juist jouw bijzondere vader dit boek zou moeten hebben;
  • van likes en volgers op social media wordt Out heel blij dus volg je nog niet? Doe het effe 😉 Hieronder vind je de buttons die rechtstreeks leiden naar de verschillende sociale kanalen van Out mijn Keuken (is overigens geen voorwaarde voor deelname)

Deze winactie loopt een week. Volgende week donderdagochtend (15 juni) neem ik per e-mail contact op met de winnaar zodat het boek nog ruim voor vaderdag verzonden kan worden. Doe je mee?

Mocht je nou niet winnen, het boek is bij bol.com te koop voor €14,95 en ik denk dat iedere bierliefhebbende vader er erg blij mee zal zijn. 

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Het boek is mij voor het schrijven van dit artikel ter beschikking gesteld door de uitgever (Fontaine)
©Outmijnkeuken.nl

Mobiele versie afsluiten