Site pictogram Out mijn keuken

Klassieke Caesar Salad – recept

klassieke caesar salad recept

Klassieke caesar salad

Klassieke Caesar Salad

De Caesar Salad is bedacht door en genoemd naar de Italiaans/Amerikaanse restauaranteigenaar Caesar Cardini. Veel mensen denken dat de salade genoemd is naar Julius Caesar, maar dat is dus niet zo. Op een avond in het restaurant was het zo druk dat bijna alle ingrediënten op waren en met wat er nog was ontstond deze salade. Er bestaan inmiddels heel veel variaties op en het recept dat ik vandaag voor je heb komt dicht bij de klassieke versie.

recept caesar salad

Klassieke Caesar salad: het recept

Voor deze salade heb ik baby romaine gebruikt. Die heeft een lekker stevig blad en een licht zoete smaak. Verder is essentieel voor een caesar salad: Parmezaanse kaas, ansjovis en (oud) brood. Hieronder heb ik voor je uitgeschreven hoe je het precies maakt. Klik op de knop hieronder om alle ingrediënten in één keer op je boodschappenlijstje te zetten:

 

Klassieke Caesar Salad

Gang Hoofdgerecht, Lunch, Maaltijdsalade
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

Voor de salade

  • 4 kroppen baby romaine
  • 4 witte boterhammen
  • 1 scheutje olijfolie

Voor de dressing

  • 100 ml olijfolie
  • 100 ml rijstolie
  • 4 tenen knoflook fijn gehakt
  • 4 ansjovisfilets
  • 1 citroen alleen het sap
  • 2 el Dijonmosterd
  • 2 tl worcestersaus
  • 2 eidooiers

Voor de kip

  • 4 kipdijfilets
  • 1 citroen alleen het sap
  • 4 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook gehakt
  • zout
  • 1 tl cajunkruiden

Werkwijze

  1. Snijd de kip in reepjes. Meng het citroensap met de olijfolie, knoflook en een snufje zout in een kom en doe de kip erbij. Meng goed door en laat een minuut of 20 marineren.  

  2. Verwarm de oven voor op 180°C en snijd de boterhammen (zonder korst) in blokjes. Doe de blokjes brood in een bakblik en besprenkel ze met wat olijfolie. Schuif het blik in de oven en laat de croutons in 10 minuten goudbruin en krokant worden.

  3. Maak de dressing door de eidooiers, worcestersaus, citroensap en gehakte knoflook samen met de ansjovisfilets in een hoge kom te doen en met een staafmixer fijn te hakken. Giet terwijl je mixt de olie erbij tot er een gladde saus ontstaat.

  4. Doe de gewassen en grof gesneden babyromaine in een ruime kom en meng de saus er goed doorheen. Dit gaat het beste met je handen.

  5. Bak de kipreepjes in een koekenpan of grillpan goudbruin. 

  6. Verdeel de sla over vier borden. Verdeel de croutons erover en schaaf er flink wat Parmezaanse kaas over. Verdeel de kipreepjes over de salade en serveer meteen.

Notities

#outmijnkeuken #omk

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto’s en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©out mijn keuken 

Mobiele versie afsluiten